Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

REGENERARE OCHI MAGIC

Aurel Iosif

Postări Recomandate

intr-adevar , montajul are si o siguranta pentru retea pe care am omis sa o desenez in schema.in general este periculos sa regenerezi tuburi electronice, eu am folosit manusi izolante si ochelari de protectie, incaperea unde s-a desfasurat operatia de "regenerare" se afla " sub cheie" , nu are acces oricine la ea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aurel Iosif

8

• mitokadona

6

• cristian_draghiescu

5

• mișa

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu mult timp in urma am incercat sa regenerez tuburi cinescop la rece,fara tensiune de filament.Intre catod si g1 i-am dat tensiune de 20~25kv de la o aprindere auto direct din bobina de inductie.Rezultatele au fost excelente,poate merge incercat si la tuburile astea dar cu tensiuni poate mai mici...

Link spre comentariu

...am inceput sa lucrez la un proiect in legatura cu regenerarea emisiei catodice pentru tuburi de fip dioda, trioda, pentoda, heptoda sau tuburi combinate .... caut donatori de tuburi epuizate sau cu emisia catodica foarte mica!

Link spre comentariu

...tuburile cinescop nu se regenereaza la ..,,rece''.In principiu trebuie supraincalzit catodul prin marirea tensiunii de filament de la 6,3V la 8,5V pt min 5 min (recomandat e 10 min),apoi se intrerupe alimentarea filamentului si se aplica o tensiune inversa G1-K de cateva sute de voltzi dintr_un rezervor de energie (condensator).Descarcarea duce la smulgerea de particule de pe suprafatza incalzita a catodului,in general stratul de oxid care impiedica emisia electronilor.Daca se insista mai mult de 3-4 ori se poate compromite totul...ramane catodul blank...adica in pielea goala... :rade: De aceea se masoara emisia dupa fiecare incercare de regenerare.Importanta e in final energia descarcarii,daca e prea mica nu se schimba nimic,iar daca e prea mare se compromite totul.Asta face diferentza dintre aparatele profesionale de regenerat TK si pocnitorile ieftine.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In ideea ca merge, as fi curios cat mai poate functiona un tub regenerat, indiferent de metoda...as face asta pt. un radio din dotare ce are EMM803, un tub suficient de rar si de scump ca sa merite incercat...

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Din cate stiu tuburile regenerate raspund unor nevoi imediate pe termen scurt. Dar la un radio pe lampi sau tv pe lampi cu utilizare o data pe an sa zicem...in cel mai fericit caz...Pot sa tina always. :rade:

Link spre comentariu

Regenerarea tuburilor este o solutie de moment.

Am un amic, care are un aparat nemtesc, de regenerare TK. Daca tuburile erau supravoltate, adio regenerare. Cel mai bine, raspundeau TK-urile care erau regenerate, imediat cum aparea defectul. Si la acestea era problema de starea tubului. Daca la primul impuls nu aparea o crestere a curentului de catod, adio.

Marea majoritate a tuburilor mai functionau intre 6-12 luni (culmea, cel mai mult a tinut 3 ani, un TK rusesc), dupa care nu se mai putea face nimic (ba da, alt tub).

Banuiesc ca si la celelalte tuburi fenomenul este asemanator. Asa ca....

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Regenerarea tuburilor este o solutie de moment.

Am un amic, care are un aparat nemtesc, de regenerare TK. Daca tuburile erau supravoltate, adio regenerare. Cel mai bine, raspundeau TK-urile care erau regenerate, imediat cum aparea defectul. Si la acestea era problema de starea tubului. Daca la primul impuls nu aparea o crestere a curentului de catod, adio.

Marea majoritate a tuburilor mai functionau intre 6-12 luni (culmea, cel mai mult a tinut 3 ani, un TK rusesc), dupa care nu se mai putea face nimic (ba da, alt tub).

Banuiesc ca si la celelalte tuburi fenomenul este asemanator. Asa ca....

Daca e un tub rar il regenerezi il pui in aparat vezi cum functioneaza, te bucuri, si apoi din pasiune cumperi unul NOS ca se mai gasesc pe net...

Cam asa stau lucrurile.

Link spre comentariu

Mda...suficiente raspunsuri ca sa ma consider edificat: e o operatiune de moment, deci si solutia aleasa merita sa fie una "pe genunchi"...nu merita investit prea mult in povestea asta...

EMM803 al meu se mai vede destul de bine, cel putin indicatorul stereo e verde-frumos...doar ca ochiul magic pt. acord e cam palid...

Imi pare rau ca am vazut tarziu discutia asta, am aruncat la gunoi vreo 4-5 EM84 in stare de functionare cat de cat...adica filament bun si se mai vedea ceva, dar insuficient ca sa-l consider functional...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări