Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor schema montaj alarma Cerber.

Vizitator alexescu

Postări Recomandate

Vizitator alexescu

Salut,Am o centrala Cerber R31 si doresc sa realizez un setup cu 2 senzori PIR, 1 senzor de soc si 1 senzor magnetic (cei din urma vor fi montati pe usa de la intrare).Atasez la mesaj schema centralei si cea a senzorilor si am marea rugaminte sa va fie mila de un incepator si sa ma ajutati cu o schema de montaj pentru imperecherea centralei cu cei 4 senzori.Multumesc mult.post-43283-139829699814_thumb.jpgpost-43283-139829699817_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

3

• criss

1

• utopic_paradox

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator alexescu

Multumesc din nou.Am incercat o schema, doar putin diferita de sugestie, dar am 2 intrebari:1) nu stiu cum sa inchid zona tamper (tamper inchidere cutie, tamper senzor soc usa) ?2) in ce caz trebuie sa buclez Z3 cu GND ?Multumesc (scuzati desenul :limb: )

post-43283-139829700104_thumb.jpg

Link spre comentariu

ce senzor magnetic ai cu tamper? din schema nu inteleg cu este conectat intrerupatorul magnetic ...Ce reprezinta PA in cazul tau?

Borna P.A. => este borna la care se poate conecta un senzor de ∫oc pe u∫„ sau un senzor de microunde destinate func ̨iei de preavertizare. Spre deosebire de celelalte zone ale sistemului aceast„ intrare trebuie ìtras„î la mas„ pentru a declan∫a preavertizare. Dac„ zona nu este folosit„ trebuie conectat„ la mas„ (ca Ón figura de mai jos) Ónainte de alimentarea sistemului Ón scopul de a simplifica modul de izolare a zonei 2 (vezi Izolarea zonei 2 si/sau a zonei de preavertizare).

Nu prea inteleg aceasta descriere .... este o zona de fum? la ce iti trebuie pt contactul magnetic? din descriere reiese ca este o intrare NO iar restul zonelor NC. cum conectezi microintrerupatorul magnetic care este NC la o zona NO?pt tamper inseriezi toate microintrerupatoarele dupa care il conectezi pe zona 3. (un capat la masa iar cealalta pe zona 3)
Link spre comentariu

pe scurtzona 1 este o zona delay (intarziata),deci legi cm-ulzona 2 este o zona fallow (cu urmarire),deci legi pir-ulzona 3 este zona 24h "de toate" adica legi incendiu,sabotaj,panica,etc...zona PA este o zona "sabotaj" (cred,ca n-am auzit expresia asta pana acum),deci legi un sabotaj cutie,senzori..etc...orice zona pe care nu o folosesti o inchizi "la masa' cu un "strap"ai putea intre timp sa inveti si alta meserie,gen:tamplar,zugrav,lacatus...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări