Vizitator alexescu Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Salut,Am o centrala Cerber R31 si doresc sa realizez un setup cu 2 senzori PIR, 1 senzor de soc si 1 senzor magnetic (cei din urma vor fi montati pe usa de la intrare).Atasez la mesaj schema centralei si cea a senzorilor si am marea rugaminte sa va fie mila de un incepator si sa ma ajutati cu o schema de montaj pentru imperecherea centralei cu cei 4 senzori.Multumesc mult. Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 http://www.monitorizare-interventie.ro/ ... manual.pdf Link spre comentariu
Vizitator alexescu Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 http://www.monitorizare-interventie.ro/manuale/cerberR31_manual.pdfMultumesc, acest manual il am si eu, dar intrebarea era cum se fac legaturile intre senzori si centrala (daca ma poate ajuta cineva cu o schema de cablare).Multumesc mult.Bafta. Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 P.A - GND = senzor de soc ; Z1 - GNG = senzor magnetic Z2 - GND = senzor PIR ; Z3 - GND = senzor PIR Link spre comentariu
Vizitator alexescu Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Multumesc din nou.Am incercat o schema, doar putin diferita de sugestie, dar am 2 intrebari:1) nu stiu cum sa inchid zona tamper (tamper inchidere cutie, tamper senzor soc usa) ?2) in ce caz trebuie sa buclez Z3 cu GND ?Multumesc (scuzati desenul ) Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Daca legi PIR pe zona 3 ( Z3 ) , nici nu buclezi , nici nu conectezi contactul tamper la ... GND. Link spre comentariu
Vizitator alexescu Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Inrebarea este daca schema mea este ok sau nu si unde conectez zona tamper (bulinele rosii). Multumesc mult pentru timpul acordat si explicatii. http://www.elforum.info/download/file.php?mode=view&id=50847 Link spre comentariu
Vizitator alexescu Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Revin cu rugamintea de mai sus.Pareri ? Sugestii ?Multumesc. Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 ce senzor magnetic ai cu tamper? din schema nu inteleg cu este conectat intrerupatorul magnetic ...Ce reprezinta PA in cazul tau? Borna P.A. => este borna la care se poate conecta un senzor de ∫oc pe u∫„ sau un senzor de microunde destinate func ̨iei de preavertizare. Spre deosebire de celelalte zone ale sistemului aceast„ intrare trebuie ìtras„î la mas„ pentru a declan∫a preavertizare. Dac„ zona nu este folosit„ trebuie conectat„ la mas„ (ca Ón figura de mai jos) Ónainte de alimentarea sistemului Ón scopul de a simplifica modul de izolare a zonei 2 (vezi Izolarea zonei 2 si/sau a zonei de preavertizare).Nu prea inteleg aceasta descriere .... este o zona de fum? la ce iti trebuie pt contactul magnetic? din descriere reiese ca este o intrare NO iar restul zonelor NC. cum conectezi microintrerupatorul magnetic care este NC la o zona NO?pt tamper inseriezi toate microintrerupatoarele dupa care il conectezi pe zona 3. (un capat la masa iar cealalta pe zona 3) Link spre comentariu
utopic_paradox Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 pe scurtzona 1 este o zona delay (intarziata),deci legi cm-ulzona 2 este o zona fallow (cu urmarire),deci legi pir-ulzona 3 este zona 24h "de toate" adica legi incendiu,sabotaj,panica,etc...zona PA este o zona "sabotaj" (cred,ca n-am auzit expresia asta pana acum),deci legi un sabotaj cutie,senzori..etc...orice zona pe care nu o folosesti o inchizi "la masa' cu un "strap"ai putea intre timp sa inveti si alta meserie,gen:tamplar,zugrav,lacatus... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum