Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru acest montaj am nevoie de siguranta?

turcu_dan

Postări Recomandate

De curand am terminat de construit un reflector led pt curte. Este constituit din 3 baghete a cate 6 led-uri inseriate montate pe un sasiu de aluminiu. Alimentarea lor se face la 24V 1200mA dintr-o sursa de curent constant PLP-60-24 MEANWELL. Aceasta sursa are la specificatii in datasheet (Protections: Short circuit / Over current / Over voltage) nu am vazut pe cablajul ei nici o siguranta. Pentru o functionare sigura, credeti ca mai este necesar introducerea in serie cu aceasta a unei sigurante? Daca da, atunci de ce valoare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

4

• leoncris

3

• dan cod

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Eu nu am vazut nici o siguranta sau poate are si nu o recunosc eu, o sa mai arunc o privire spre seara. La specificatii are trecut 0.8A/115VAC si 0.4A/230VAC. Sursa e capabila de 2.5A atunci pt calculul sigurantei avem:Daca e folosita la 1.2A pt led-uri asta inseamna jumatate din capacitatea sa. Atunci daca pt alimentare (full) 230VAC consuma 0.4A , pt a debita 1.2A ma gandesc ca consuma de la retea 0.4/2= 0.2A. In cazul asta se alege o valoare a sigurantei de 0.3A? Este corect calculul?

Link spre comentariu

Ce citesti matale acolo , sunt protectiile electronice cu care este "echipata" sursa de alimentare.

(Scurtcircuit - Constant current limiting, recovers automatically after fault condition is removed;

supratensiune - Shut down o/p voltage, re-power on to recover;

supracurent - Hiccup mode, recovers automatically after fault condition is removed.)

Dar , poti sa mai cauti ... sigurante , poate ...

Link spre comentariu

Omule , sursa ta are deja pe intrare siguranta de 0,4A (probabil SMD), iar pe iesire protectii.Daca insisti , pune pe iesire una de 1,5A.

Ma uitam pe cablaj dupa o siguranta clasica de sticla. N-am gasit, asa ca am postat aici intrebarea. Binenteles ca asteptam parerea cuiva cu experienta. Nici nu mi-a trecut prin minte ca pot exista sigurante smd. Merci.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări