Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent de 24 v

Vizitator macedonski

Postări Recomandate

Vizitator macedonski

buna sunt nou pe aici si as avea nevoie de niste sfaturiproblema e urmatoarealucrez undeva(mai precis intr-o statie cfr unde nu exista 220 v ) de la o distanta de vreo 2.5 km vine pe circuit de sarma de otel (pt ca cel de cupru s-a furat) , curent de 110 v de la un transformator , la mine in birou am alt transformator care redreseaza acel curent la 24 v (ar trebui) dar datorita pierderii pe retea la mine la bec nu mai am redresat 24 v ci am deabia 17 v si becul merge groaznic nimic nu lumineazadati-mi un sfat ce sa fac ce sa cumpar sa mearga becul ala bine?ceva bec cu leduri sa se alimenteze la 17 v exista?sau un invertor de tensiune ar merge alimentat la 17 v sau mai bine intreb daca exista asa ceva/ :jytuiyu :cry: daca siti vreunul ce sa fac va rog sa imi spune-ti :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

2

• Spitfire

1

• cristian_draghiescu

1

• popa ionut

1

Top autori în acest subiect

Transformatorul nu redreseaza, doar transforma. Puntea de diode redreseaza.Cum ai aflat ca ai doar 17V? Verifica urmatoarele:1-tensiunea pe primarul transformatorului (cat este)2-tensiunea in secundarul trafului fara consumatori.3-ce putere are transformatorul? Daca nu stii poate are vreo eticheta pe care scrie curentul debitat4-ce putere au becurile folosite?Daca puterea trafului este mai mare decat cea a becurilor si tensiunea este totusi mica din cauza catensiunea in primar este prea mica poti intercala o punte redresoare intre traf si becuri.Puntea se dimensioneaza functie de puterea becurilor (pt un bec de 60W o punte de minim 3A). Vezi sa nu ai si alti consumatori care sa necesite 24V alternativ.

Link spre comentariu

Puteţi utiliza 4 becuri de 24 V înseriate (de ceputere doriţi, dar să fie IDENTICE), alimentatedirect de la reţeaua dvs. specială de 110 V şideci renunţa la transformator.Nu folosiţi improvizaţii, această tensiune estepericuloasă !__farad__ :N-am înţeles rolul punţii redresoare.

Link spre comentariu

17V-1,3V*1.41~22V. Un bec de 24V ar trebui sa se aprinda ceva mai bine la 22V decat la 17V nu?Si nu prea conteaza pt bec daca e ca sau cc corect?Am uitat sa specific ca un mic condensator de 470uF-1000uF la minim 35V ar fi si el bun.

Link spre comentariu

17V-1,3V*1.41~22V. Un bec de 24V ar trebui sa se aprinda ceva mai bine la 22V decat la 17V nu?Si nu prea conteaza pt bec daca e ca sau cc corect?Am uitat sa specific ca un mic condensator de 470uF-1000uF la minim 35V ar fi si el bun.

1.3V Reprezinta caderea de U pe diode? Coeficientul 1.41 apare in calcul doar atunci cand exista si un condensator de filtraj?
Link spre comentariu

Ca sa poti rezolva problema corect, trebuie sa masori linia (nu cred ca o poti calcula exact, deoarece pe 5 km de fir, sunt ceva innadituri care in timp s-au oxidat). Stiind rezistenta liniei, poti calcula puterea maxima a cosumatorului de la celalalt capat. Daca puterea rezultata este prea mica, utilizati un transformator separator 230/230V.

Link spre comentariu

buna sunt nou pe aici si as avea nevoie de niste sfaturiproblema e urmatoarealucrez undeva(mai precis intr-o statie cfr unde nu exista 220 v ) de la o distanta de vreo 2.5 km vine pe circuit de sarma de otel (pt ca cel de cupru s-a furat) , curent de 110 v de la un transformator , la mine in birou am alt transformator care redreseaza acel curent la 24 v (ar trebui) dar datorita pierderii pe retea la mine la bec nu mai am redresat 24 v ci am deabia 17 v si becul merge groaznic nimic nu lumineazadati-mi un sfat ce sa fac ce sa cumpar sa mearga becul ala bine?ceva bec cu leduri sa se alimenteze la 17 v exista?sau un invertor de tensiune ar merge alimentat la 17 v sau mai bine intreb daca exista asa ceva/ :jytuiyu :cry: daca siti vreunul ce sa fac va rog sa imi spune-ti :cry:

Din explicatiile dumneavostra , inteleg ca nu aveti multe cunostinte in materie de electricitate (nu curentul este de 220V, sau 110 V ci tensiunea electrica, curentul se masoara in amperi).Acestea fiind stabilite, ma intreb daca, la dumneavoastra in birou , chiar ajunge o tensiune de 110V.Daca tensiunea de intrare in transformatorul 110V/24V este de 110V, dat fiind cablul de otel.Daca acea tensiune este de 110V iar transformatorul scoate doar 17V inseamna ca reteaua e supraincarcata sau transformatorul are spire secundar in scurt sau are mai multi consumatori decat poate "duce".Va rog sa dati mai multe detalii in privinta transformatorului si a consumaturilor alimentati de acel transformator, cat si tensiunea la intrarea in transformator (cea care , teoretic, ar trebui sa fie 110V).Toate ce bune va doresc si mai ales, lumina! :rade:
Link spre comentariu

Este cam nasol ca lucrezi mai ales in CFR si NU ai cunostinte elementare de Fizica ,,tensiunea se masoare in volti iar curentul in amperi,,,dar probabil ai avut cunostinte puternice la angajare,,,-

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări