allez Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Salutare tuturor.... Sunt amator... as dorii sa pot incarca niste acumulatori de la un panou solar Panoul solar are 0.5 V si 170mA in soare Am realizat un joule thief care functioneaza la 0.60~0.70Vcc As putea face un Joule Thief 0.4V chiar 0.3V pentru cand este umbra ? Binenteles daca se poate face asa ceva la o tensiune asa mica Imi puteti recomanda eventual o schema ? pentru a putea incarca acumulatorii am nevoie de 4V eu am folosit 2n3055 este bun ? mai am pe acasa si BD 237 Robeert: reeditat titlu. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Jonctiunea baza-emitor a unui bipolar are nevoie de cca 0,6V pentru polarizare, acuma tu ce spui, merge la 0,3V? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Ar trebui să meargă, dacă foloseşti tranzistori cu germaniu. Asta dacă mai găseşti pe undeva. Link spre comentariu
allez Postat Octombrie 29, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Da .... se pare ca nu am nici o sansa :( Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Pune două panouri în serie, nu poţi? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 29, 2013 Partajează Postat Octombrie 29, 2013 Rog pe viitor sa puneti un titlu fara " Ajutor ". Acum vi l-am modificat. Data viitoare inchid topicul. Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
allez Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Pune două panouri în serie, nu poţi?Ba da se poate , initial le inseriasem ..... obtinusem cam 0.80 0.70V si era ok joule theif functiona .... -inseriate nu prea mi-a placut Intensitatea ( care era destul de mica ) , asa ca le pusesem in paralel-vroiam totusi ceva mic si destul de gingas , asa ar trebui sa pun:2 celule in paralel ....fiecare celula avand la baza 2 celule inseriate si jucaria devine 31,5 pe 31,5 cm- dar daca as proceda asa cu joule theif care l-am facut e instare sa ridice de la 0.70V la 21 V, sigur I este sub 100mA ..... este in regula ? Adica nu as vrea sa scurtez viata acumulatorilor cu tensiunea asta de 21V Daca nu este ok , atunci modific bobina Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ai zis ca acumulatorii sunt de 4V, sau ca oricum au nevoie de o tensiune de incarcare de 4V, pai pana la 21V nu crezi ca e o distanta cam mare?PS: Ai zis ca panourile au 0,5V la 170mA cand sunt expuse la soare, asta presupune o putere utila de cca 85mW; la 21V tensiunea de iesire de la circuit, curentul scade la cca 4mA, si asta ignorand pierderile.... Link spre comentariu
allez Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ba da .... mi se pare destul de mare, tocmai deasta am vrut sa intreb .....-Acumulatorul 5200mAh eu are trebui sa ii incarc cu 510mA , iar cei 4V x 0,51 = 2.04W 21x 0.050 (in cel mai fericit caz 50mA ) ar fi 1.05w ... si din punctu asta de vedere ar fi ok dar eu sunt mic .... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ce tensiune are acumulatorul ala? PS: La 21V asa cum am zis poti spera la maxim, sa zicem 5mA si asta ignorand pierderile, ori 5mA este de 10 ori mai putin decat 50mA, ar fi de 100x mai putin decat ai nevoie pentru incarcare de 10 ore, faci tu calculul cat ar dura incarcarea la acest curent. La 4V ai cam 20mA disponibili... oricum ai da-o incarcarea va dura foarte mult pentru doar 170mA curent disponibil de la panouri. Link spre comentariu
allez Postat Octombrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Aveti dreptate stiu ca timpul de incarcare este foarte mare-tocmai de aceea pusesem panourile in paralel, si vroiam sa ridic de la 0.40-daca la serie am 170mA la paralel va trebui sa am 340mA si atunci e putin mai bine si daca puteam ridica de la 0.40V nu imi ocupa prea mult spatiu si aveam si 340mA ( in soare ) problema era spatiu .... 2 panouri paralel, fiecare avand 2 celule inseriate pt a avea cei 0.80V.... asta e singura solutie , nu trebuie ca acumulatorii sa fie plini .... doar sa am sa incarc telefonulai nu osa-i folosesc in fiecare zi asa ca timp sa se incarce vor avea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum