Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor.........

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Va salut,Am primit o masina de filetat si insurubat cu acumulatori,Bosch,de la un prieten,cu un defect. Prietenul spunea ca la un moment dat, butonul a inceput sa faca "figuri".A dus masina la un "meserias" care ia adus-o in starea pe care am descris-o.Butonul de control al turatiei,montajul electronic si inversorul de sens, este un ansamblu.Am desfacut ansamblul si am gasit un tranzistor (cred)cu capsula TO220,care are 2 picioruse desprinse de pe cablaj impreuna cu insulele de care au fost lipite. Un piciorus este rupt pe linga capsula,Am incercat sa descifrez ce scrie pe componenta respectiva dar nu am reusit.Va rog, daca puteti sa ma ajutati,in sensul ca sa-mi spuneti, cum se numeste componenta respectiva.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

5

• Mircel

2

• philipo4you

1

• japan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Placuta electronica,de dimensiuni mici, aproximativ20mmX 30mm,este cu SMD-uri.Niciuna din schemele postata de tine, nu seamana cu placuta de pe masina.Poze nu pot face pentru ca nu am aparat foto digital.

Link spre comentariu

Pune codul de produs al masinii si as putea sa te ajut cu intreg ansamblul.Il gasesti pe eticheta masinii.Masina nu este foarte noua la 7 ani vechime !Constructorii de scule mai fac piese de schimb pentru sculele iesite din fabricatie maxim 6-8 ani (in functie de producator)

Link spre comentariu

Din pacate nu exista nici o eticheta.Chiar daca a existat ,probabil ca a cazut.Ce detalii mai pot sa dau in plus.Sigla BOSCH este in relief,iar mansonul de reglare a cuplului este metalic,aluminiu cred,fara gradatii .Pe minerul masinii,in partea din spate ,este cauciuc moale. Acestea sint singurele detalii pe care am omis sa le dau.Masina este mult mai butucanoasa decit masinile de constructie mai recenta.

Link spre comentariu

Buna seara. Asa am patit si eu cu variatorul de la masina de insurubat, Makita ( acumulator de 9 volti) din cauza fortarii, piesa cu pricina (tranzistorul) sa dus. Singura solutie a fost inlocuirea montajului, in jur de 20 de euro. :dsgfds Componenta a fost adusa din afara (in tara nu am gasit). :sparge:

Link spre comentariu

Imi dau, si eu , cu parerea, nu cumva "tranzistorul" este un triac?Am intalnit, adevarat ,nu la firme cunoscute dar ma gandesc, fiind mai veche, poate a incercat si bosch aceasta varianta.Zic si eu, nu dati cu parul :rade:

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic.Am incercat sa masor piesa respectiva cu multimetrul.Indiferent ce combinatii am incercat multimetrul nu arata nimic.Ori este vreun tranzistor bipolar care s-a intrerupt pe "toate fronturile",sau vreun tranzistor MOSFET,care nu poate fi verificat cu multimetrul.Triac sau tiristor nu are cum fi, datorita alimentarii cu CC. Pentru stingerea triacului sau tiristorului, este nevoie de un montaj care sa faca acest lucru.In cazul in care nu gasesc ce componenta poate fi atunci,singura solutie e sa merg la o reprezentanta BOSCH.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări