Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LG 1510 15"

INCEPATOR21

Postări Recomandate

Buna ziua,Am si eu o problema cu un monitor Lg 1510b 15". Cand e bagata mufa vga cu semnalul video monitorul este aprins 1-2 secunde si se stinge ,imaginea este ok. Apas pe butonul de on/off iar se aprinde 1-2 secunde si ramane stins backlight-ul(imaginea se vedea bine).DAR daca scot mufa Vga , imi apare mesajul "No signal" si backlight-ul functioneaza, ramane aprins la intensitate normala chiar si 2 ore cat l-am testat. Deci cu cablul Vga scos backlightul functioneaza normal.Am facut masuratori la pinii dintre sursa de alimentare si panelul lcd .Cazul 1: fara cablul vga bagat, lcd ul este aprins tot timpul si afiseaza "no signal" si se aude un fasait.Tensiuni masurate: pin brightenes 1.68 v, pin 12 v=12.56v, pin on/off=1.25v, pin 5v=5.03.Cazul 2: cu vga bagat se vede imaginea 1-2 sec si se stinge backlight ul.Bright: 1.67v, 12v=12.58v,on/off=1.25,pin5v=5v.Caz3: dupa atatea scoateri bagari de mufe l am facut temporar sa mearga(vreo 2 ore).Masuratori:pini de 5 si 12 v erau ok,pin on/ off=1.27 v,brighteness =5 v .Se pare ca functioneaza corect daca panelul da 5 v pt brighteness si 1.27 v pt on/off( stiam 3.5-5v). Toti electroliticii au fost schimbati si tranzistoare verificate de scurt. Poate fi sursa de vina sau panelul?( am schimbat electroliticii si de pe panel plus verificat regulatoare).Am postat aici poate ma va ajuta cineva care a patit acest lucru si imi va spune si mie cum a rezolvat sau care ar fi problema in cazul meu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• INCEPATOR21

5

• leoncris

3

Din pacate nici un rezultat, am incercat acum cateva zile acest lucru,tot nu sta aprins.Decat rareori cand vrea el ramane aprins si se vede ok. Va multumesc pentru sugestie oricum.Credeti ca ar fi sursa de vina? din moment ce fara cablul Vga bagat , backlightul functioneaza permanent dar se aude un sunet (un vajait).

Link spre comentariu

Daca filtrajele pe bare au fost schimbate , iar tensiunile sunt corecte si stabile , nu'i din sursa.Vezi sa nu ai ceva lipituri reci , poate chiar la cupla , sau ceva pierderi de inalta la CCFL-uri.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Saptamana aceasta trebuie sa mi ajunga invertorul.Lampile au vreo polaritate? Din ce imi dau eu seama , firele din invertorul original sunt d culori diferite si mufa aceea de alimentare lampi intra doar intr un singur fel.Daca totusi lampile stau aprinse tot timpul daca nu bag un semnal video in monitor, ar mai putea fi de la ele?Oricum o sa postez aici rezultatul testarii lampilor cu noul invertor.

Link spre comentariu

Am testat lampile cu noul invertor si raman aprinse. Parerea mea este ca sursa monitorului nu mai poade da tensiunile necesare si pt lampi si pt circuitul de afisare. Maine voi teste monitorul dandu i un semnal video pe vga dar alimentand separat lampile prin noul invertor. Ma astept sa mearga

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări