Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC 15A

spinach

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

14

• Dr.L

9

• Marian

8

• Vlad Mihai

4

Top autori în acest subiect

1.Am analizat circuitul 3843 ; am constatat:-unele facilitati ale lui nu imi sint de folos [structura esire , curent sens ]-exista o diagrama care arata potenta de max duty ;chiar cu frecvente mici , peste 95% este dificil-reglarea umplerii din tensiunea de pe pin2 , este neclara ; nu sint aplicatii clare care sa aibe acesta tinta ; nu reiese clar precizia de reglare , domeniu tensiune pentru anumiti factori de umplere.2.Am conceput o noua schema .

sch-var2.pdf

Link spre comentariu

-Structura iesirii UC384x este una Totem Poll, necesara comandarii de MOS.

-Umplerea maxima este influentata decisiv de timpul mort minim ( deadtime ), o alta chestie necesara, si acesta este influentat de catre valoarea CT, exista grafic ilustrativ cu diverse valori.

-Nu cred ca ai sa gasesti un pdf care sa-ti explice clar ce tensiune obtii pentru o anumita umplere exacta, penca nu exista asa ceva, treaba pinului 2 ( AE intern ) este sa comande o anumita umplere in functie de tensiunea din acel pin, tensiunea posibila pentru acea umplere poate avea diverse valori, deoarece este influentata de diversi factori, nivelul alimentarii, dimensionarea inductantei, etc...

Din mesajele tale deduc ca iti scapa anumite chestii in functionarea surselor forward, as sugera daca nu un studiu de specialitate mai amanuntit, macar parcurgerea tutorialelor lui @Smilex de la "Totul despre surse", sunt foarte informative.

PS: Las comentariile asupra noii scheme altora.

Link spre comentariu

pai e imposibil sa afli o corelatie al factorului de umplere in functie de o anumita tensiune, ar trebuie sa ai un consumator fix care consuma exact acelasi curent tot timpul si atunci prin tatonari poti seta un factor de umplere care sa iti mentina la borne acea tensiune, uite ti-am dat o idee cum sa folositi sursa ta fara reactie,dar nu m-as baza pe asta, eu din ce facusem cu pic16f876a tot un flyback boost la 50% factor de umplere in gol aveam vreo 70-80 de volti si in sarcina de 1A scadea la 15-16V.Reactie e menita sa ajute integratul sau controllerul sa mentina la iesire acea tensiune stabilita si sa modifice factorul de umplere(sa-l creasca sau sa-l scada) pana cand se stabilizeaza tensiune, teoria autoreglarii.PS: schema e dubioasa nu am analizat-o, dar la mosfeti tot timpul folosesc rezistene de 4,7k-10K la masa sau la plus din poarta pentru a ii tine blocati cat timp nu exista comanda, ca daca nu oscileaza ba on ba off si incep sa fumege chestii pe acolo.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1.am mai studiat circuitul2.am facut schema de test din prospect ; am constatat -oscilatorul bate cu frecventa calculata -nu am putut masuta /vizualiza tensiune de pe iesire ; nu am putut vizualiza gradul de umplere , variabil din tensine aplicata pe pin 2sint 2 variante :a. in circuit , oscilator merge dar la esire nu este nimic , din motive care imi scapa.b.Multimetru cu care am masurat frecventa nu poate sa masoare tensiuni alternative la f=30khz ??? ; osciloscopul folosit este defect. ???

Link spre comentariu

Nu se aplica tensiune in pin 2 pt a modifica durata impulsului.Este o intrare de operational, deci amplificare de ordinul miilor.Nu confundati cu aplicarea unei parti din tensiunea de iesire in pin 2--in acest caz sistemul reactioneaza pt a mentine un echilibru, adica va mentine in pinul 2 o tensiune egala cu referinta.Eu am recomandat acum vreo 2 ani un modulator in durata cu 3843, dar nu are nici un minim sigur iar maximul este dat de valoarea rezistentei din oscilator.Pt asta am mai folosit un lm393.SG3525 se preteaza pt modularea in durata fara un integrat suplimentar prin conectarea amplificatorului de eroare ca repetor si aplicarea unei tensiuni pe intrarea libera(plus).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări