Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

punte redresoare 24 v

Vizitator christyan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Craciun

2

• mircea888

2

• gica70

2

Top autori în acest subiect

Vizitator christyan

Daca o sa mearga bine va fi ! daca nu o sa l folosesc la altceva! importanta e sa vad eu ca am curent redresat si sa vad ca functioneaza!oricum mai am cateva transformatoare mult mai puternice si o sa le folosesc la nevoie!.

Link spre comentariu
Vizitator christyan

Astazi cand am ajuns acasa am facut puntea cu pricina! am folosit 4diode ct 2A05 dar cand am conectat motorul la punte a inceput sa se incinga! pana la urma am folosit 4diode 1n5408 si totul merge perfect! multumesc tuturor celor care mi au dat sfaturi si va rog sa ma lamuriti de ce se incingeau diodele. erau prea mici?! vorbesc de cele ct 2A05

Link spre comentariu

^Nu neaparat, diodele ( ca orice alti semiconductori ) se pot incalzi destul de tare la un curent de sarcina uneori mult sub maximul admis. Incalzirea este efectul disipatiei pe acel semiconductor, iar disipatia este produsul dintre curentul de sarcina si tensiunea care pica pe componenta in conductie directa, cad se atinge sau se depaseste pragul maxim admis de curent, dioda mai degraba se distruge direct. In cazul de fata CT2A05 are o capsula mult mai mica decat 1N540x, deci aceeasi disipatie provoaca o temperatura mai mare pe ea decat pe 1N in lipsa unei eventuale raciri. Avand in vedere natura sarcinii folosite as sustine si eu recomandarea lui @Zal cu o punte redresoare serioasa si nu jucariile astea, precum si un transformator mai solid, nu trebuie subestimat efectul pe care il poate avea acest motor asupra trafului ala firav, chiar daca pare ca merge, tensiunea in sarcina este posibil sa scada destul de mult, asta nu e un regim tocmai bun pentru traf, cu timpul poate ceda.

Link spre comentariu
Vizitator christyan

Multumesc mult pentru sfat! chiar o sa tin cont de el! eu l am lasat sa functioneze vreo 15-20 de minute si transformatorul s a incalzit foarte putin! iar motorul merge exact asa cum vreau eu cu turatie scazuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări