zal Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Păi da, ăla e în comutaţie, ţine 15V/2A continuu pe cînd sărăcia aia de traf plus redresor simplu, nu. Ascultă de oamenii mai bătrîni în meserie. Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Daca o sa mearga bine va fi ! daca nu o sa l folosesc la altceva! importanta e sa vad eu ca am curent redresat si sa vad ca functioneaza!oricum mai am cateva transformatoare mult mai puternice si o sa le folosesc la nevoie!. Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Astazi cand am ajuns acasa am facut puntea cu pricina! am folosit 4diode ct 2A05 dar cand am conectat motorul la punte a inceput sa se incinga! pana la urma am folosit 4diode 1n5408 si totul merge perfect! multumesc tuturor celor care mi au dat sfaturi si va rog sa ma lamuriti de ce se incingeau diodele. erau prea mici?! vorbesc de cele ct 2A05 Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Salut,Diodele 2A05 au curent Iforward_max= 2A deci circuitul tau consuma aproape de valoarea maxima suportata de ele (adica 2A), de aceea se incalzeau.Succes Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 ^Nu neaparat, diodele ( ca orice alti semiconductori ) se pot incalzi destul de tare la un curent de sarcina uneori mult sub maximul admis. Incalzirea este efectul disipatiei pe acel semiconductor, iar disipatia este produsul dintre curentul de sarcina si tensiunea care pica pe componenta in conductie directa, cad se atinge sau se depaseste pragul maxim admis de curent, dioda mai degraba se distruge direct. In cazul de fata CT2A05 are o capsula mult mai mica decat 1N540x, deci aceeasi disipatie provoaca o temperatura mai mare pe ea decat pe 1N in lipsa unei eventuale raciri. Avand in vedere natura sarcinii folosite as sustine si eu recomandarea lui @Zal cu o punte redresoare serioasa si nu jucariile astea, precum si un transformator mai solid, nu trebuie subestimat efectul pe care il poate avea acest motor asupra trafului ala firav, chiar daca pare ca merge, tensiunea in sarcina este posibil sa scada destul de mult, asta nu e un regim tocmai bun pentru traf, cu timpul poate ceda. Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Multumesc mult pentru sfat! chiar o sa tin cont de el! eu l am lasat sa functioneze vreo 15-20 de minute si transformatorul s a incalzit foarte putin! iar motorul merge exact asa cum vreau eu cu turatie scazuta. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Iarna nu-i ca vara... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum