Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

punte redresoare 24 v

Vizitator christyan

Postări Recomandate

Vizitator christyan

Am gasit o gramada de scheme si lucruri insa n am vazut nimic concret despre o punte redresoare de 24 v. am un transformator de 24v care scoate undeva pe la 2A nu pot sti sigur pentru ca nu scrie pe el! as vrea sa stiu ce valori ar prebui sa aiba diodele si condensatorul pentru filtraj!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Craciun

2

• mircea888

2

• gica70

2

Top autori în acest subiect

Salut,Pentru un traf ce scoate 24V si 2A poti pune o punte redresoare 3PM1(3A /100V). Daca pui diode separate vezi sa aiba tensiunea inversa suportata de 100V si un curent maxim admis de 3A sau mai mult. Pentru condensatorul de filtraj se recomanda 4700uF/100V sau chiar mai mare daca ai dpdv al capacitatii.Succes

Link spre comentariu
Vizitator christyan

Multumes pentru raspuns! dar totusi as vrea sa pun si un condensator pentru filtraj asa doar ca sa fie in caz ca mai folosesc si la altceva redresorul! cam ce valoare sa aiba condensatorulca sa filtreze bine?

Link spre comentariu

Avand in vedere ca e o sarcina inductiva n-ar fi rau sa pui si o dioda (de ex. 1n4007) in paralel pe motor. (cu catodul pe + si anodul pe -).

Ce rol au aceste diode ? Am vazut ca se monteaza si in paralel cu un releu de ex.
Link spre comentariu

Dacă motorul ăla e cel mare pe care-l ştiu eu, aş folosi o punte de 25A montată pe radiator şi un cond de minim 10000uF, ajută şi periile. Trafo e prea slab, un secundar de 20Vca/6...8A ar ţine mai bine în sarcină.

Link spre comentariu

christyan:Dacă doriţi să puteţi modifica sensul de rotaţie alacelui motor după nevoie (prin inversarea la bornea polarităţii), atunci evident că NU veţi mai montanici-o diodă !În mod obişnuit un motor de ştergător de parbrizare o putere de peste 80 W (chiar şi 100... 130 W,depinde de pe ce autovehicul provine), deci aceltransformator pe care vreţi să-l utilizaţi va fi foarte"anemic" !

Link spre comentariu
Vizitator christyan

Tocmai asta e chestia ca nici nu am nevoie de unul prea puternic pentru ca folosesc motorul ca polizor !i am pus o piatra foarte fina si nu am nevoie de putere mare! am incercat sa vad cum merge cu un incarcator de laptop de 15v si 2A si aproape ca e suficient!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări