Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi

Vizitator victor04

Postări Recomandate

Vizitator victor04

Salutate tuturor.Sunt nou pe acest forum si foarte doritor sa invat electronica , stiu ca nu este usor dar pentru ca imi doresc sper sa reusesc.Eu invat la facultatea de mecanica din Iasi , specializarea robotica . Am ales aceasta specializare tot din dorinta de a invata . Incet incet mi am cumparat un aparat de masura pe care stiu sa il folosesc , letcon si cele folositoare etc. As vrea niste sfaturi .. de la ce sa incep , ma pricep cat de cat dar totusi prea putin ..Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• validae

2

• iod2

2

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Din ultima ta intrebare inteleg ca stii ce este un rezistor, un condensator sau o inductanta.Ma intreb daca chiar stii cum lucreaza un tranzistor?Stii cate "regimuri de lucu" are un tranzistor?Nu vreau sa te descurajez dar cand eram incepator cunosteam doar un singur "regim de lucru" al tranzistorului si anume acela de amplificare, pe urma am aflat ca sunt tranzistoare de comutatie, ca amplificarea se face, si ea, pentru anumite frecvente, ca exista tranzistoare FET, de doua tipuri, total diferite de cele bipolare ...Nu vreau sa-ti fac "teoria chibritului stins" doar vreau sa intelegi ca electronica, pe cat e de "grea", pe atat e de "frumoasa" dar trebuie sa tii pasul cu ea.Userul validae ti-a dat un link si , vorba lui, daca stai bine cu engleza, te ajuta.In rest, s-auzim de bine!

Link spre comentariu
Vizitator victor04

Multumesc mut,de descurcat ma descurc dar sunt unii termeni care nu ii inteleg ,adica nu pot face asocierea la ce se refera .. sper sa gasesc o carte de electronica pentru incepatori in limba roamana :)

Link spre comentariu

Ce e aia"cercul de electronica"?la ce perioada te referi,si cine il patroneaza?pt ca daca vorbim de zilele noastre,n-a ramas nici patrat nici triunghi de electronica pe nicaieri(din pacate).

Link spre comentariu

Ce e aia"cercul de electronica"?la ce perioada te referi,si cine il patroneaza?pt ca daca vorbim de zilele noastre,n-a ramas nici patrat nici triunghi de electronica pe nicaieri(din pacate).

la brasov si la sfantu gheorghe (jud covasna) inca se mai face ceva electronica........
Link spre comentariu

De facut probabil ca se face,dar as fi fost curios sub tutela carui for activeaza acel cerc?Mai precis cine asigura baza materiala si instructorii aferenti unei asemenea activitati?Daca e sa ne indreptam privirile spre ministerul invatamantului,ar fi un gest inutil,la Iasi in nici un caz nu mai exista asa ceva,si de aia eram curios cine mai poate mentine o asemenea activitate in alte locuri...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări