Vizitator victor04 Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Salutate tuturor.Sunt nou pe acest forum si foarte doritor sa invat electronica , stiu ca nu este usor dar pentru ca imi doresc sper sa reusesc.Eu invat la facultatea de mecanica din Iasi , specializarea robotica . Am ales aceasta specializare tot din dorinta de a invata . Incet incet mi am cumparat un aparat de masura pe care stiu sa il folosesc , letcon si cele folositoare etc. As vrea niste sfaturi .. de la ce sa incep , ma pricep cat de cat dar totusi prea putin ..Multumesc Link spre comentariu
leo 17 Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 sa stii de componente electronice ...pasive active ...gasesti pe net carti electronice ...sau pe forrum carti de cumparat de la colegi Link spre comentariu
Vizitator victor04 Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Te referi la ce inseamna o un condensator sau un tranzistor sau un rezistor ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Incepe cu inceputul, cunoasterea componentelor de circuit, scheme simple. O colectie de scheme utile pentru incepatori si nu numai este aici http://www.talkingelectronics.com/te_in ... index.html In stanga paginii respective vei gasi manuale Pdf pe care le poti descarca gratis, inclusiv carti de initiere pentru incepatori. Sper ca te descurci binisor cu engleza. Link spre comentariu
valangjed Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Din ultima ta intrebare inteleg ca stii ce este un rezistor, un condensator sau o inductanta.Ma intreb daca chiar stii cum lucreaza un tranzistor?Stii cate "regimuri de lucu" are un tranzistor?Nu vreau sa te descurajez dar cand eram incepator cunosteam doar un singur "regim de lucru" al tranzistorului si anume acela de amplificare, pe urma am aflat ca sunt tranzistoare de comutatie, ca amplificarea se face, si ea, pentru anumite frecvente, ca exista tranzistoare FET, de doua tipuri, total diferite de cele bipolare ...Nu vreau sa-ti fac "teoria chibritului stins" doar vreau sa intelegi ca electronica, pe cat e de "grea", pe atat e de "frumoasa" dar trebuie sa tii pasul cu ea.Userul validae ti-a dat un link si , vorba lui, daca stai bine cu engleza, te ajuta.In rest, s-auzim de bine! Link spre comentariu
Vizitator victor04 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Multumesc mut,de descurcat ma descurc dar sunt unii termeni care nu ii inteleg ,adica nu pot face asocierea la ce se refera .. sper sa gasesc o carte de electronica pentru incepatori in limba roamana Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Poti descarca colectia revistei Tehnium, care este arhivata.Acolo sunt multe articole de initiere in electronica, din anii '7o incoace ai tot ce-ti trebuie. Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 cauta cercul de electronica de la tine din oras (daca mai exista) si acolo o sa inveti unele chestii de baza si nu numai.....succes! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Ce e aia"cercul de electronica"?la ce perioada te referi,si cine il patroneaza?pt ca daca vorbim de zilele noastre,n-a ramas nici patrat nici triunghi de electronica pe nicaieri(din pacate). Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Ce e aia"cercul de electronica"?la ce perioada te referi,si cine il patroneaza?pt ca daca vorbim de zilele noastre,n-a ramas nici patrat nici triunghi de electronica pe nicaieri(din pacate).la brasov si la sfantu gheorghe (jud covasna) inca se mai face ceva electronica........ Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 De facut probabil ca se face,dar as fi fost curios sub tutela carui for activeaza acel cerc?Mai precis cine asigura baza materiala si instructorii aferenti unei asemenea activitati?Daca e sa ne indreptam privirile spre ministerul invatamantului,ar fi un gest inutil,la Iasi in nici un caz nu mai exista asa ceva,si de aia eram curios cine mai poate mentine o asemenea activitate in alte locuri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum