Vizitator Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Cu ceva probleme de izolaţie între înfăşurările de filament şi primar/secundar transformator de atac tuburi finale ,în rest vintage se vrea(mai cidat cei drept) poate semăna cu amplificatorul de sonorizare din vremea străbunici...,cer scuze pentru diodele-semiconductor. Conexiunile g2 tuburi finale pot fi duse şi în autotransformatorul de ieşire la prize corespunzătoare... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Daca ar ramane doar traful de iesire in schema ar fi mai accesibila schema pentru cei care nu bobineaza. Puteti da niste date pentru autotraful de iesire? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Exista o anumita provocare la aceasta schema dar depinde pentru cine... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 De ce sursa de alimentare e făcută din sărăcie, în stilul tv-urilor din anii 50, şi nu cu secundare separate ptr tens anodică şi catodică, redresate corespunzător cu punţi sau lămpi? Orice ''vintage'' se poate îmbunătăţi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 ... Puteti da niste date pentru autotraful de iesireFuncţie de finale şi clasă (doi găleţi în X).De ce sursa de alimentare e făcută din sărăcie...Nu "sughiţă" amplificatorul cu sursa din sărăcie zal.Vintage/retro...(nu necesită o sursă din bogăţie...,reluăm un stil mai vechi)............................................................................................................................................................................Marius aproape ai "ghicit". Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Apoi pentru doi galeţi în X deja trebuie si "bobinator vintage" care isi face si carcasa de bobinat. Eu eram curios pentru 6H13C cum ar arata un asemenea traf. Marius asta este o schema pentru tine! (sau altii care nu se sperie de bobinat). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Cu ceva probleme de izolaţie între înfăşurările de filament şi primar/secundar transformator de atac tuburi finale ,în rest vintage se vrea(mai cidat cei drept) poate semăna cu amplificatorul de sonorizare din vremea străbunici...,cer scuze pentru diodele-semiconductor. Conexiunile g2 tuburi finale pot fi duse şi în autotransformatorul de ieşire la prize corespunzătoare... Asta e schema anului ...pina acum se vede cine cunoaste si nu e copiacEu aleg un 6H6P pentru tubul care are ca sarcina traful defazor,o fi bine?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 "Încurcate sunt căile Domnului"...................................................................................................................................................................@viobio da ,se poate utiliza 6H6П...................................................................................................................................................................Pot să prezint şi fără transformator de atac(dar nu acum şi nu în acest subiect). Link spre comentariu
tepesa Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Totusi merita o sursa mai elaborata, macar pentru tensiunile mari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Mă rog ,fiecare cu opinia/experienţa sa mai mult sau mai puţin calificată/elaborată. Nu sunt probleme cu sursa..., fiecare să elaboreze sursa pe care o doreşte când pofteşte şi consideră de cuviinţă(după ştiinţa/experienţa/cunoaşterea fiecaruia). Am prezentat ce aveam de prezentat.Desigur ca pot exista opinii convergente ,divergente... ,ideea în sine se află localizată în altă zonă ,nu am vină că unii fac trimetere doar la sursa de alimentare(fac şi ei ce pot/ştiu/gândesc). Să proiecteze atotştiutorii un amplificator cu sursă elaborată dacă vor/doresc/poftesc (o schemă simplă şi originală eventual) pot să o prezinte pe acest forum dedicat într-un subiect separat. Totuşi ca să fie clar pentru toată lumea , nu mă opun observaţiilor puerile(le tratez ca atare). Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Io văd doar o schemă de principiu, deşi a scăpat o rez de 10 Ohmi acolo. Cînd vom vedea şi realizarea plus oscilogramele ataşate? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Principiul poate intra acum în discuţie ,nu am făcut trimetere la realizarea practică/fizică din câte reţin ,cine are de prezentat o realizare practică efectivă deschide subiect şi prezintă nestingherit (impresii ,oscilograme...,tot ce doreşte/vrea/crede de cuviinţă...). Constat că pentru o parte a "audienţei" prezintă interes maxim sursa de alimentare mai puţin elaborată(mă face să râd această constatare). Am considerat că în această secţiune "treaba" cam adormise/amorţise ,ca urmare/atare la cafea am conceput o schemă simplă ca principiu dar uşor diferită-originală pe post de ceas deşteptător(că se mai doarme şi după ce a "sunat ceasul" nu mă priveşte/preocupă). Un număr de vizualizări destul de mare(în 24h) ne arată că în principiu prezintă interes(dincolo de sursa de alimentare mai puţin elaborată). Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Despre acea sursa mai putin elaborata se poate spune cam orice cita vreme nu exista valori de piese. In functie de valorile componentelor RLC din filtre se poate spune daca e destul sau mai trebuie. Nu e totuna un drosel de 2H sau de 200H.Originalitatea nu poate avea o importanta mai mare decit calitatea.Numarul de vizualizari e irelevant.E interesanta conectarea anozilor la masa (prin transformator). In SE merge cu autotransformator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Sursa poate avea diferite forme,este de fapt complet auxiliara si nu merita discutata exagerat chiar si valorile componentelor sint neesentiale fiindca la dimensionarea amplificatorului vor avea valori concrete, cea ce trebuie vazut este eleganta si simetria desavirsita a schemei ,d-l Vali a pregatit o tema ce poate interesa, dezvolta si invata dar din nou se discuta lucrurile mai putin importante...Foarte interesanta aplicarea perfect simetrica a reactiei negative, cred ca o simulare oferita de d-l Lazaroiu ar fi excelenta iar ca o parere personala, transformatorul defazor ofera posibilitatea bobinarii bifilare a P si S iar cel de intrare chiar trifilar fiindca tensiunile sint relativ mici ,doar intre P si S transf deazor trebuie respectata o conditie de izolatie mai seriosa, pe scurt exista posibilitate confectionarii unor transformatoare de cuplaj foarte performante, da, imi place aceasta schema... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 dar din nou se discuta lucrurile mai putin importante... Pai lumea discuta de sursa .... ca restu' e complicat dom'le. Chestiile importante cum ar fi: Foarte interesanta aplicarea perfect simetrica a reactiei negative, + transformatorul defazor ofera posibilitatea bobinarii bifilare a P si S iar cel de intrare chiar trifilar fiindca tensiunile sint relativ mici ,doar intre P si S transf deazor trebuie respectata o conditie de izolatie mai seriosa, pe scurt exista posibilitate confectionarii unor transformatoare de cuplaj foarte performante necesita experienta in domeniu si nu este pentru toata lumea . Eu din prima am "cerut ceva mai usor" (adica doar cu traf de iesire). Pentru simulare trebuie aleasa o lampa asa ca propun EL34. Ramane acum datele pentru traful de iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum