Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caracterograf

RockDok

Postări Recomandate

Modulul Uf inainte de botezul curentului. Este normal ca nu am mai gasit radiatori cu aripile pe verticala asa ca am aplicat ceva la care multi ne pricepem, improvizatia. Ghinion si cu electroliticii de 1000uF/50V, am gasit cu diametrul un pic mai mare decit am proiectat cablajul, acum stau inghesuiti. Si, ca sa fie trei, se vad urmele insistentei mele de apasare a cablajului pe sirul de pini. Dar asta, zic eu, nu-l va impiedica sa functioneze. Intre timp piticii nu-mi dau pace cu un PP, intrare trafo diferential, la fel driver diferential EF86, interstage si final 6P3C-E cred eu AB2. Poate negativari cu acumulatori ce se incarca atunci cind amplif-ul este oprit.

post-181480-0-26135200-1428165319_thumb.jpg

post-181480-0-55168800-1428165326_thumb.jpg

post-181480-0-45269500-1428165332_thumb.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Ioo, pina una alta bitul 7 in 1 (128 zecimal) pe comanda DAC-ului da 14.5V pe filament. Reglajul fin dupa ce-l comand din soft. Maxim 27V pentru PL500.

M-am limitat la 150W ( 0.6 in primarul trafo si 1.0 in secundarul filament).

Voi renunta la DAC0808 si voi reface la momentul potrivit cu DAC08. Asta din motive de comanda. Intrarile in DAC sint pe bazele unor pnp-uri. In starea initiala ele trebuie aduse la +5V sa mentina blocata intrarea iar optocuplorul sa aduca la masa intrarea. In acest moment eu am rezistentele pe masa si aduc la plus cu optocuplorul. Total neprofesional. Desigur, facind asta va trebui utilizata iesirea -Io din DAC existenta doar la 08. Cind ma plictisesc de 6P3C ma apuc de olecuta de programare.

post-181480-0-78492500-1428650175_thumb.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Am descoperit DAC0830, cineva, cu mintea odihnita, a hotarit sa includa in DAC08 si un modul latch ( de fapt doua dar neimportant in acest moment).

Se simplifica semnificativ cablajul. Nu ma pot abtine sa nu-l refac.

post-181480-0-86024900-1429118705_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deocamdata ramine asa cum este. Voi folosi DAC0830 la celelalte generatoare de tensiune.

Incepe sa nu-mi placa VisualObjects la treburi de finete, oricum a fost gindit pentru lucrul cu baze de date. Am sa pierd un pic de timp sa-mi revin la Borland C++.

post-181480-0-18563800-1429553967_thumb.jpg

post-181480-0-18162600-1429553978_thumb.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Toate bune, frumoase si incurcate pina cind am dat de ceea ce se cheama PLC. Nu ma uitam spre PIC-uri fiindca punerea lor la lucru tot complicata era. Regindesc totul pentru ceva din seria S7 ( sa zicem 1200) de la Siemens plus un modul cu 8 intrari analogice si inca unul cu cel putin patru iesiri analogice. Combinate cu olecuta de TIA.V13 si ornat cu VisualStudio. Legatura cu PC via TCP/IP

Link spre comentariu

Am vazut PLC-uri utilizate in locuri in  care citeva relee ar fi facut fata cu brio. In cazul asta, daca facem un inventar a ceea ce ar fi bine sa faca numitul caracterograf nu mai apare chiar deplasata utilizarea PLC-ului. Totodata PLC-ul este de fapt un PIC pe steroizi, frumos impachetat. Un factor importatnt este si pretul. La prima estimare cam 1000 euro pentru toate modulele. La schema pe care am pedalat pina acum nu-mi plac deloc modulele de masura si citirea valorilor. Nu am prevazut linii pentru sincronizare de genul DATA AVAILABLE, WRITE PENDING si prostii din astea. Am sa iau la intrebari si un PIC, sa vad ce stie. Obligat de imprejurari am trecut la VisualStudio. Nu credeam vreodata ca voi lauda un produs MS, uite ca se-ntimpla.

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Si fiindca veni vorba despre modulele de masura, am descoperit ADC0848. Superb, doar ca va trebui sa folosesc un (-) comun de masura pentru cele 8 canale analogice de intrare. 4 pentru tensiuni si 4 pentru curenti ( pe motiv ca se poate adaug si masurarea curentului de filament).

Link spre comentariu

4xDAC0832 pentru generatoarele de tensiune comandate digital si 1xADC0848 pentru 8 intrari analogice de masura. In concluzie RESET pe schema generala. Principiul de conectare la PC ramine acelas.

post-181480-0-66168800-1435383674_thumb.jpg

Editat de RockDok
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări