RockDok Postat Martie 26, 2014 Autor Partajează Postat Martie 26, 2014 Nu am reusit fara o boacana, switch-ul pentru Error este aliniat cu Reset. Cu toate astea nu mai refac nimic, trec la programare. Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Acum , pe porturile de date , aveti valoarea 4 . Sunt tare curios cum veti citi , de exemplu, valoarea 258 ? Pt ca, 1 byte=(2^8)-1 => max. 255 .Deja trebuie un int de 16 bit .Este adevarat ca acest integer poate fi format din doi Byte (LowByte si HiByte conform Little Endian pt CPU-urile folosite in PC-uri ) transmisi in serie . Dar cine sau cum ii imparte ? Si mai ales cine stabileste in ce ordine vor fi transmisi ? Practic , pt fiecare parametru (Ua,Ug2,...) trebuiesc transmisi cate doi byte in serie pt ca in programul pt PC ,printr-un simplu calcul , sa recompuneti numarul intreg care sa releve valoarea prelucrata de aparatul dvs. Pt curent presupun ca nu va fi prea mare bataie de cap pt ca nu cred ca se va ajunge vreodata la mai mult de 255 mA . Dar pt tensiuni ???? Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 26, 2014 Autor Partajează Postat Martie 26, 2014 Niet, eu citesc segmentele afisajelor voltmetrelor ( miliampermetrelor) cite 4 de modul de fapt 8 nibble si nu pe date ci pe 4 biti de status. Asa am valori intre 0.001 si 9999 cu rezolutia ADC-ului din voltmetru. Data 0-7 sint utilizati doar pentru adresare si setare tensiuni. download/file.php?id=59043&mode=viewIn poza Win7 x64 trimite un -Select si +Data2 cu scopuri doar de el stiute catre placa. Ca sa lucrez direct cu portul LPT va trebui sa revin la Win98 & Borland C++ V5, evident pe alta masina. Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Imi cer scuze ca va sacai cu atatea intrebari dar proiectul dvs. chiar ma intereseaza pt ca si eu doresc sa construiesc asa ceva . ... de fapt 8 nibble si nu pe date ci pe 4 biti de status. Asa am valori intre 0.001 si 9999 cu rezolutia ADC-ului din voltmetru. Sunteti absolut sigur ??? Datele pt voltmetrul HB5135 http://228086.s2.chinapoo.com/src/200933165208.pdf .Reprezentarea numerica se face conform standard ANSI/IEEE 754/1985 iar voltmetrul foloseste 16 bit pe care-i imparte dupa caz , pt exponent si mantisa. Dvs. preferati sa extrageti datele folosind cate o jumatate de octet...Deja nu mai zic nimic si nu am decat sa urmaresc, cu foarte mare interes, solutiile dvs. Cert este ca daca veti opta pt domeniul de valori 0..1999, veti lucra doar cu numere intregi Ca sa lucrez direct cu portul LPT va trebui sa revin la Win98 & Borland C++ V5, evident pe alta masina.Daca sunteti familiarizat cu Borland , puteti folosi orice versiune de compilator cu orice versiune de Windows .Incepand cu Windows '95, accesul la porturile periferice se face doar via kernel.Pt accesul portului paralel puteti folosi functiile API ale kernel-ului de Windows (CreateFile(),DeviceIOCtrl(),CloseHandle()...) Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 28, 2014 Autor Partajează Postat Martie 28, 2014 Ok, prima oara ar trebui sa nu ne formalizam, sint destul de invechit incit sa-mi permit sa spun asta. Recunosc, nu am citit cu mare atentie pdf-ul. In schimb sigur pot sa prind un domeniu de 0-500V cu o rezolutie suficienta. La fel si un curent de 0-250mA sau mai mult. Voi face calibrarile dupa ce am rezolvat citirea datelor. Pe fiecare digit avem 8 biti de date corespunzatori celor 7 segmente: a, b, c, d, e, f, g si punct. In momentul in care se activeaza digitul, fiecare segment este copiat in memorie, convenabil construita din doua registre de 4 biti. Informatia stocata in ele se duce apoi catre bitii de stare ai portului LPT de unde sint cititi in program. Am reusit comunicarea cu LPT prin inpout32.dll usor gasibil cu documentatie cu tot pe internet. Ca si mediu de programare CA Visual Objects 2.6. Ma invirt mai usor in el decit in builderele lui Borland. Comunicarea merge pe Win98 si WinXp x32, pe Win7 x64 nu merge desi am incercat cu inpoutx64.dll. XP x32 imi este suficient. Trec la interfata. Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 30, 2014 Autor Partajează Postat Martie 30, 2014 Interfata LPT + fundul de sertar, pentru cine are nervi sa descilceasca nodurile. Singurele fire permise vor fi cablul de alimentare si cel de conectare la PC. In interior nimic. Multe placi de baza vechi vor avea de suferit extragerea soclurilor ISA. Va exista si un modul "display" extrem de util la programare. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 1, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Am refacut schema interfetei LPT si a placii de baza. Cred ca LPT I/O va include si partea de afisare a starilor logice. Asemenea, modulele V si mA s-ar putea sa le comasez. Si ordinea de dispunere ( pe verticala) s-ar putea sa fie alta. Modulele U deasupra LPT I/O si separate de restul montajului cu ecrane din tabla de fier. Mai am de lamurit punerea in functiune a milivoltmetrelor digitale, daca la ce m-am gindit merge restul sint povesti. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 1, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Si versiunea DeLuxe cu afisarea starilor logice. Ucmd va fi de la un alimentator separat capabil de cel putin 5A. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Versiunea adevarata a placii de baza. Nu-i rau cind omu' tine cont de tensiuni, distante si curenti. Am comasat voltii si miliamperii. Ordinea sertarelor este cea din schema, pe verticala.Am inteles in sfirsit ce voia sa-mi spuna gg101 in postul de mai sus. HB5135 afiseaza maxim 200.0 si nu 2000. cum se intimpla in inchipuirea mea. HB5135 pleaca, vine ADC0801. Nu stiu de ce dar am senzatia ca este mai bine asa. Multumesc pentru atentionare. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Totusi afiseaza pina la 1999. Nu-i chiar asa de neagra situatia. Link spre comentariu
gg101 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Ma bucur ca observatiile mele nu au fost interpretate cine stie cum . Multumesc pt intelegere :)Bineinteles ca valoarea 1999 este mai mult decat suficienta. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Un pic agasant cu placa asta de baza. Dupa ce am descoperit cantitati industriale de cuple piaptan precum cele din poza am fost obligat sa refac schema. Cplele ISA nu-mi placeau fiindca trebuiau prelucrari suplimentare foarte exacte a placilor. Mai apare si faptul ca nu se pot cumpara. Am incercat sa extrag un ISA de pe o placa de baza, cu pompa, cu "desoldering wire", aiurea. Cu ac de seringa nu am incercat, poate mergea. Gata cu prostiile, incep masuratorile de volti, de miliamperi. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Modulul Vf, numai bun pentru testarea HB5135. Se poate lega direct la LPT pentru teste. Uad si Ucmd vor fi livrate de catre un simplu alimentator de 5V. Uad, in caracterograf, va fi furnizat de catre un SMPS ,evident cu trafo izolant, din Uhg1. Asigura un consum pe aceasta ramura fiindca pe g1 nu prea apare asa ceva in valori semnificative. Link spre comentariu
RockDok Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Am reusit extragerea display-ului. Va fi distractiv pentru inca 6 bucati, traseele sint extrem de subtiri. Pentru o limita de scala de 2000 masor in jur de 150mV. Bun pentru miliamperi si Ug1, pentru Ug2 si Ua voi incerca sa-i scad sensibilitatea desi nu prea imi pare necesar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Am incercat sa extrag un ISA de pe o placa de baza, cu pompa, cu "desoldering wire", aiurea. Cu ac de seringa nu am incercat, poate mergea. ...cu aer cald merge...eu la tot ce scot de pe placi dublu sau multi_placate folosesc statzia de aer cald sau daca placa e groasa ori componentele sunt mai mari atunci un feon cu temperatura reglabila.Merge si cu ala cu reglaj in trepte al temperaturii,il tzii mai la distantza ...e o placere sa_l folosesti.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum