Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator din tesla b 115

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut as vrea sa stiu ce putere reala are pe canal tesla b 115 eu din cate stiu ca la cm 130 are integrate mda 2010 asta ar insemna 2x10 wati pe 4 ohmi iar la b 115 ar fii mda 2020 asta insemnand 2x20 wati pe 4 ohmi.

Vezi specurile. MDA2020 a fost fabricat de TESLA sub licenta SGS Thompson ptr. TDA2020.

Specificatiile sunt identice si spun ca alimentat la +/- 22V (max), puterea totala disipata poate fi de 25W, in conditiile in care temperatura capsulei este <= 75 grade C. Cum asta e o conditie ideala (radiator infinit, etc.), vezi in specul lui TDA2020, zona "Power output".

Acolo spune ca la +/-18V, scoate 20W pe sarcina de 4 ohmi sau 16.5W pe sarcina de 8 ohmi, pentru THD=1% si f intre 40 Hz si 15KHz (si in conditiile in care asiguri la intrare 260mV). Daca admiti THD=10%, poate ceva mai mult, dar nu e semnificativ.

Astea sunt datele producatorului. Puterea reala, daca vrei s-o afli, va trebui s-o masori.

Pentru ca in realitate, intreg ansamblul ar putea sa fie usor subdimensionat din ratiuni economice (nu uita ca si electroliticii de filtraj pot fi imbatraniti) si atunci ... nu vei putea stoarce din circuit tot ce poate sa ofere.

Succes !

Bibliografie:

Specificatii SGS Thompson TDA2020

Catalog circuite integrate liniare TESLA

Link spre comentariu

Ok deci ce boxe ar fii potrivite pentru el?ma refer ce putere sa aiva boxele casa nu fie probleme la putere maxima si ma gandeam la cele tento ,jazz,sau tesla ........

Alegerea incintelor e o chestiune mult mai subiectiva decat pare. Dpdv practic, e bine sa le alegi cu puteri peste puterea nominala maxima pe care o poti obtine din etajul final, fara distorsiuni sesizabile. Daca MDA-urile tale, in conditii ideale, ar putea oferi 16W/4 ohmi, atunci ar fi inspirat sa alegi niste incinte cu o putere cel putin dubla (35W pana la 50W). Vei avea astfel o rezerva si nu vei merge la limita. Subiectivitatea alegerii incintelor e data si de calitatea difuzoarelor folosite, pentru ca la pocnitorile din comertul de rand, de obicei, parametrii nominali sunt mai mult pe hartie. Nu voi intra in detalii pe care colegii de la zona HiFi ti le pot oferi mult mai bine decat mine, dar eu am o parere personala - cel mai bun "analizor" de sistem audio, este urechea personala. Unii s-ar putea simti ciupiti de afirmatia asta - asadar, ti-o voi justifica putin. Depinde numai de tine sa te simti bine cu un sistem audio sau altul. Degeaba va veni cineva sa te invete *cum* sa asculti muzica, ptr. ca e o chestiune mult prea sensibila. Pana si inginerii de sunet sunt diferiti in modalitatea in care percep sunetul in general si de aceea, matritele pentru productia de serie ies de la caz la caz, diferite. Poti intalni sisteme foarte scumpe, care sa nu-ti placa, pur si simplu. Si la fel, poti intalni sisteme ieftine, al caror sunet sa fie mult mai placut ** pentru urechea ta **. De asemenea, e foarte posibil ca o pereche de incinte care suna bine pe un amplificator, sa nu mai sune la fel de bine pe alt amplificator. Aici intra in joc o serie de parametri asupra carora de cele mai multe ori, urechea personala va decide. Nu stiu cum sa-ti spun mai clar. E de fapt, cam ca si masa corporala personala. Daca te simti bine sa fii mai solid sau mai slab, e o chestiune de gust. In concluzie, cauta niste incinte robuste si incearca sa le probezi pe sistemul tau audio.Imi amintesc ca primele mele incinte au fost doua RFT-uri de 50W. Le mai am si acum, dar i le-am dat fiica-mii. Suna si in prezent foarte bine pentru clasa din care fac parte! Apropos de incinte, daca esti din Bucuresti, poti da o raita si prin talciocul de la Valea Cascadelor. Exista un tip acolo, care de obicei aduce scule audio de buna calitate. Talciocul are doua intrari, ultima fiind si pentru masini. La jumatatea dintre cele doua intrari si in primii 15m de la gardul care delimiteaza terenul, chiar langa un soi de crasma cu mici si bere, vine tipul asta. Acum vreo 2 saptamani a avut o pereche de incinte Heco (germane) care sunau si aratau excelent pentru varsta lor!Daca vrei marci de produse, e bine sa vorbesti cu baietii de la zona HiFi. Eu am vrut sa-ti ofer un raspuns generic si cat mai la obiect, dar fara detalii pe care nu am cum sa le cunosc asa cum sunt cunoscute de cei care se ocupa indeaproape de subiect.Bafta !
Link spre comentariu

Ok si ohmi trebuie neaparat sa fie aceasi sau sa fie mai mult,adica in loc de 4 are ceva daca este pe 8 ohmi.

Ai raspunsul chiar in specificatiile producatorului, din care ti-am citat chiar in primul raspuns pe care ti l-am oferit. Te-ai uitat cu atentie pe ceea ce am scris ? Ce scrie producatorul despre puterea nominala? Acolo ai si raspunsul referitor la impedantele suportate.Succes.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări