Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat depanare masina de spalat

Vizitator teqmihai

Postări Recomandate

Vizitator teqmihai

M-a rugat o ruda sa ma uit la masina de spalat whirlpool fl 5103 care se manifesta cam asa: nu invarte rufele.....sau mai precis nu le invarte cum trebuie adica doar cate o rotatie doua si apoi se opreste....iar mai invarte un pic iar se opreste. M-am uitat pe placa electronica si nu se vede nimic ars.... totul pare ok si chiar surprinzator de curat. Oricum e numai smd acolo si am masurat ceva diode si e ok.... Ar putea fi ceva in neregula cu motorul? (ca acolo n-am apucat sa ma uit...urmeaza) ca ma gandesc ca poate consuma ceva mai mult curent si intra vreo protectie care-l opreste....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Masina de spalat are motorul cu rotorul bobinat.Poate ca vreo perie de la motor iti face probleme. Verifica periile de la motor. Ar putea fi si de la programator.Din cite stiu eu motorul este comandat de un triac.E posibil ca triacul sa nu fie comandat cum trebuie.Verifica traseul care duce in poarta triacului si componentele de pe traseu.Poate vreo lipitura rece sau vreo piesa defecta.

Link spre comentariu

Salut ,cred ca defectul e pe placa electronica ,posibil defect : condesator 1 uF/ 275Vca ; diode zener cu rezistenta inversa sau condesatorii de filtraj de dupa redresare devalorizati , adica tensiunea de alimentare in cc a placii electronice e mai mica decat cea reala.

Link spre comentariu
Vizitator teqmihai

probabil ca o sa cumpar un triac nou ca-s cam mici smd-urile alea si nu prea am sanse sa le schimb (nu dispun decat de un pistol de lipit clasic, n-am statie de lipit termostata sau alte minuni) ...... nici nu pot sa le vad prea bine..............

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări