Vizitator sorinnx2 Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Va salut .Am si eu o mica nelamurire cu ciocanul de lipit . Este unul simplu . de 30w firma farenheit .Nelamurirea : Sacaz nu am cumparat pentru ca stiam ca exista deja in fludor si e destul . Problema insa e la lipirea unor fire , caci fludorul practic nu se dezlipeste de capul ciocanului de lipit . Il ating de fire , il trag usor pe lungimea firului pt lipit si el ramane tot acolo . Ma chinui cam mult pana reusesc sa-l fac sa stea pe fir . Pe Youtube am vazut ca puneau capul pe o parte iar pe cealalta fludorul , iar la mine asa ceva nu merge ?Gresesc eu cu ceva sau trebuie sacaz pentru ce vreau eu sa fac ? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Poate ceva nu e in regula cu firele,am patit-o si eu asa mai demult, acestea parca erau oxidate. Ce grosime au firele? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Sacazul e obligatoriu la lipire, in fludor e o cantitate infima, iar unele fire trebuie curatate si mecanic (razuite) cu un cutitas inainte de lipire daca stratul de oxid e vechi. Link spre comentariu
Vizitator sorinnx2 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Arderea firelor cu bricheta este buna pentru a indeparta oxizii cat si camasa firului ?Cand ajung pe la magazin o sa ia si sacaz . Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Nu. Pune letconul pe fir, apoi fludorul între ele. O să vezi că se lipeşte. Dacă firele sînt jegoase sau oxidate, atunci vei lipi foarte greu. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 freaca varful letconului pe un cablaj mai vechi care sa aibe un traseu mai gros, si pune si fludor in timp ce freci.vezi sa nu ai temperatura prea mare la letcon, dar-l la jumate si daca nu topeste mai creste cate o diviziune.Spor Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Sacazul nu mai e asa necesar.Daca folosesc odata pe luna e mult.Cu o statie buna e suficient cel din fludor daca stii lucra. Link spre comentariu
Tita Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Iti recomand aceasta pasta pentru cositorirea firelor/lipirea acestora......dar nu este buna pentru lipituri pe calbaj.... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Si mai buna decat aceea e cea pt lipit tevile de cupru la centrale,dar are acelasi dezavantaj,corodeaza in timp ,asta daca nu speli bine cu apa calduta si sapun .Eu o folosesc la cositorirea traseelor pe cablaj dupa ce il corodez,merge brici. Link spre comentariu
morocanosul Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Mai exista pasta decapanta Flux,parca asa se numea,se mai foloseste? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Pt firele subtiri(sub 0,2mm) si eventual emailate,foloseam aspirina.Restul sarmelor(peste 0,2mm),merg doar cu fludor si pana te inveti, cu adaos de sacaz,ca sa nu distrugi varful inainte de termen.Daca sarma pe care vrei s-o lipesti are email,e bine sa-l inlaturi mecanic(prin razuire),cuprul trebuie sa fie curat inainte de a trece la decapare-lipire,altfel o sa te cam necajeasca,indiferent daca e oxidat sau emailat.Pana capeti ceva experienta in ale lipitului,evita sarmele naravase,sau curata-le si ai sa vezi ca altfel merge treaba.Daca sarmele nu sunt din cupru,o sa ai o gramada de treaba pana te inveti sa le lipesti,dar daca nu te apuci de facut burlane nu te sfatuiesc sa folosesti alte smacuri pt decapare in afara de sacaz,si asta doar daca cel din fludor nu-ti ajunge.Lipitura finala trebuie sa fie lucioasa,nu branzita,piesele imbinate trebuiesc incalzite in egala masura,dar nu excesiv,altfel risti sa le oxidezi din nou(sau mai rau,sa exfoliezi cablajul,daca ai ajuns la faza asta).. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum