Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

componenta smd neidentificabila

Postări Recomandate

putin ajutor daca cunoastetiO componenta smd capsula SOT89, acesta este inscrisul de pe capsula62A5E. sau 62ASE.H6718 H6748Componenta provine dintr-un multimetru GDM-395. Nu am gasit date/pdf sau alte informatii referitoare la componenta. In configuratia cablajului terminalul central(implicit "radiator"/"colector") este impreuna cu terminalul din dreapta cum este privita piesa.Daca gasiti o schema a acestui multimetru sau a acestui SMD v-as fi recunoscator

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_ac

4

• gabiunu

2

• svm86

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Mai mult ca sigur configuratia este pentru protectia intrarii circuitului de masura. Am patit-o si eu cand am uitat sa descarc un condensator dintr-o sursa, incarcat cu vreo 310volti. Culmea ca nu m-am curentat cand l-am dat jos, am lucrat frumos. :ras:

Link spre comentariu

La cum este facut cablajul inseamna ca "Colector+Emitor" sunt impreuna, in final e folosit ca dioda?Vreun echivalent sau ce altceva as putea pune? evident daca cunoasteti. Nu ca imi este lene sa caut dar ar dura destul timp sa fac acest lucru si la acest capitol nu prea stau bine.

Link spre comentariu

Dati tranzistorul jos si efectuati masuratorile Vbe, Vbc,Vce si Vec sa vedem daca este vinovat. totusi, la puterea asta este posibil sa fie in circuitul de alimentare, un circuit de power-off de exemplu.

Link spre comentariu

Situatia sta in felul urmator:

Cineva masurand la rece acea componenta a crezut ca jonctiunea C-E este in scurt, nestiind ca pe cablaj cei doi pini sunt uniti prin paduri. Incercarea de al extrage a esuat si tranzistorul s-a desfacut, C a ramas pe cablaj si capsula cu ceilalti pini "alaturi". Voi incerca sa "scot" schema, sa imi dau seama cum este utilizat.

Intuiesc ca acel tranzistor nu era defect, doar ca la masuratori asa ar fi aratat.

Aparatul a stat pe una din pozitiile on si in timp s-a descarcat bateria. Incercand sa se schimbe bateria cred ca nu a fost atent la cum trebuia montata. In general ceea ce am vazut eu se monteaza cu borna + in sus/la vedere. La acest aparat se monteaza cu borna - in sus/la vedere.

Pe cablaj este inscriptionat modul/pozitia bateriei dar nu cred ca s-a dat importanta acestui aspect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări