Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator toroidal pe amplificator mono pentru subwoofer

Vizitator multipantofi

Postări Recomandate

Vizitator multipantofi

Salut a un subwoofer de casa yamaha sw-216, finalul este stk404-070. Vreau sa ii schimb sursa de alimentare cu una mai puternica respectiv un toroidal 2x24v 300va de la petra.

Sunt incepator si se nasc foarte multe intrebari incapul meu.

1. Din sursa veche pleaca 3 cabluri 2 rosii unul negru(masa), din toroidal pleaca 4 cabluri toate albe doua dintre ele au o banda izolatoare rosie lipita pe ele. Cum fac legaturile?

2. daca montez toroidalul in interiorul cutiei jos este ok? o sa imi dea bruiaje?

3. Mai trebuie si altceva schimbat in afara de sursa de alimentare pentru a storce mai mult putere din aceasta configuratie? Mentionez ca acum am conform producatorului 45w.

Astept sfaturi :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

6

• spinach

3

• andreivlad1999

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca vei rezolva ceva inlocuind transformatorul. Dupa datasheet integratul tau nu poate mai mult de 60W cu 10% distorsiuni. Intre 60W si 70W nu vei sesiza o diferenta reala.In opinia mea arunci banii pe traful toroidal degeaba.

Link spre comentariu
Vizitator multipantofi

Nu cred ca vei rezolva ceva inlocuind transformatorul. Dupa datasheet integratul tau nu poate mai mult de 60W cu 10% distorsiuni. Intre 60W si 70W nu vei sesiza o diferenta reala.In opinia mea arunci banii pe traful toroidal degeaba.

Ai dreptate. Faza e ca in sarcina sursa actual nu reuseste sa tina alimentarea cicuitului la un nivel constant. Proiectul l-am vazut pe youtube la un tip din rusia. Tipul zice ca se simte o diverenta mare dupa ce a inlocuit transformatorul.@modoran - nuvreau sa ma complic...sunt [email protected] - Clar nu au fost puse la nimereala, au fost puse sa te tina. Loc de upgrade exista mereu. Transformatorul l-am cumparat deja..nu stiu cum sa il leg.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

a. Pai si de ce scrie in ruseste ???b.Yamaha sint destul de grijulii cu calculele ; greu de crezut ca ai o rezerva in amplificator/driver si traful de retea este pe post de limitator de putere.

Link spre comentariu

Pai daca tensiunea e mai mare, si puterea de iesire va fi mai mare.Dar si temperatura finalului va fi mai mare si se va duce mai repede (eventual suparincalzi). Si difuzorul va functiona cu o putere mai mare, pana ce nu va mai functiona...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări