Vizitator petgeo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Buna ziua,Ma poate ajuta cineva sa-mi explice cum pot transforma din 24v in 12v? Am nevoie sa leg un ventilator de 12v la o sursa de 24v ... mi-a spus cineva ca pot folosi un rezistor de 4.7ohmi dar nu am nici o idee cum sa-l "instalez" , nu exista o solutie mai simpla "plug and play" ? Daca leg doua ventilatoare de 12v in serie rezolv problema si nu mai e necesara nici o modificare?Multumesc anticipat Link spre comentariu
claudiu68 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 O poti rezolva folosind un stabilizator de 12v mai de putere. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 LM7812, este un regulator de tensiune in capsula T220 cu 3 pini, este foarte usor de folosit, este ieftinache si bine protejat, il vei fixa neaparat pe un radiator cat mai generos. Suporta fara probleme pana la peste 1A. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Daca leg doua ventilatoare de 12v in serie rezolv problema si nu mai e necesara nici o modificare?Da, dar numai cu condiţia ca cele două ventilatoaresă fie strict identice. Ventilatoarele având curenţinominali diferiţi şi/sau sarcini inegale (elice diferite)vor lucra dezechilibrat, unul din ele fiind subvoltat,iar celălalt dimpotrivă, supravoltat.Se poate utiliza şi un rezistor înseriat în circuit, dartrebuie cunoscut curentul nominal al motorului (pentrua calcula valoarea rezistorului şi puterea care se vadisipa pe acesta).Dacă motorul are o putere de câteva zeci de W,atunci căldura produsă de o rezistenţă (sau de oricealt element regulator serie) va fi apreciabilă.E vorba de un ventilator auto ? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Mda, si uite cum sugestia mea cu 7812 este total in plus... ceea ce trebuia sa fac este sa intreb despre ce ventilatoare este vorba, in schimb am presupus ca ar fi ventilatoare din alea mici de pe la surse, numai ca realitatea nu trebuie deloc sa fie asa, deci morala: nu faceti ca mine Link spre comentariu
Vizitator petgeo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Daca leg doua ventilatoare de 12v in serie rezolv problema si nu mai e necesara nici o modificare?Da, dar numai cu condiţia ca cele două ventilatoaresă fie strict identice. Ventilatoarele având curenţinominali diferiţi şi/sau sarcini inegale (elice diferite)vor lucra dezechilibrat, unul din ele fiind subvoltat,iar celălalt dimpotrivă, supravoltat.Se poate utiliza şi un rezistor înseriat în circuit, dartrebuie cunoscut curentul nominal al motorului (pentrua calcula valoarea rezistorului şi puterea care se vadisipa pe acesta).Dacă motorul are o putere de câteva zeci de W,atunci căldura produsă de o rezistenţă (sau de oricealt element regulator serie) va fi apreciabilă.E vorba de un ventilator auto ?Ventilatoarele sunt identice dar ar inseamna sa pun unul care va fi inutil ... ventilatorul este de carcasa PC :Viteza (rpm) 900±150~2200±10%Flux de aer (CFM) 22.6Consum de putere (W) 0.84Voltaj (V) 12 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 În acest caz soluţia sugerată de domnul marian estecea mai adecvată. Link spre comentariu
Vizitator petgeo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Ok ... si unde pot gasi acel regulator in Bucuresti ? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 La orice magazin de componente electronice, fiind un regulator foarte comun. Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Pe strada Maica Domnului gasesti vreo 10 magazine. Cumpara si radiator pentru 7812. Link spre comentariu
Vizitator petgeo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Ook .. am gasit dar acum cum il "leg" ? .. nu am cunostinte de electronica iar pe net nu am gasit niciun tutorial legat de asta... Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Cauta "datasheet LM7812". Link spre comentariu
iuli09 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Poate te ajuta : http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... -Regulator Si nu uita radiatorul ... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Presupun că e un cooler de 0,35A. 12V/0,35A = 34,28ohmi. Înseriază coolerul cu una de 39 de ohmi şi 10W şi gata. Link spre comentariu
Vizitator petgeo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Poate te ajuta : http://www.hidplanet.com/forums/showthr ... -Regulator Si nu uita radiatorul ... Hmm .. am inteles , ca in poza de mai jos dar fara rezistor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum