GEO 53 BN Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 .........Din prima am inlocuit becul de 2,5 volti 0,2 amperi(cel de la pistolul luat in 2007 cu 70 lei si fabricat conform pliantului cu care a venit in 2006,era marcat SE,deci Steaua Electrica,ramas pe stoc probabil pana atunci)cu un bec Osram cu halogen de 2,8 volti 0,85 amperi,deoarece stiam ca se va arde relativ repede.......................De ce nu ai inlocuit becul, cu un led (inseriat cu o rezistentade citeva zeci de ohmi)de intensitate mai mare,de tipul celor de la brichete.Sigur,lumina o sa fie mai puternica iar durata de viata a ledului este mult mai mare decit a beculetului.Eu am inlocuit,de mai multi ani becul, cu led. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Daca pe lanternele cu acumulator pe care le-am facut din lanterne de acelea patrate,a avut sens sa fac niste beculete cu leduri(tip SMD,cu eficienta ridicata,cate 6 in paralel si o rezistenta serie,nu "amaratele" de leduri de 5 mm diametru din brichete)din considerente de reducere a consumului(ca sa tina cat mai mult la o incarcare si aceeasi cantitate de lumina emisa),la un pistol masiv consumator de energie,nu vad rostul folosirii unor leduri.Durata de viata ridicata poate fi asigurata prin subvoltare iar calitatea luminii e mai buna(o lumina usor galbuie imi convine mai mult decat cea albastruie a ledurilor).La o putere absorbita de 1,25 wati(din 2,38 wati cat are nominal),becul cu halogen furnizeaza o cantitate destul de mare de lumina si va tine cat pistolul.In nici un caz un led de tipul celor din brichete nu va lumina mai tare sau va tine mai mult.Plus ca se mentine "conceptia originala"(bec cu incandescenta). Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Am inlocuit cele doua bucatele de alama din interiorul "tragaciului",cu doua piese de alama cu pastile contact recuperate dintr-un intrerupator de retea(de la un radio Brahms),prelucrate putin cu pila,pentru ca sa faca contact bine cu piesa centrala de alama(care nu o pot inlocui cu ceva mai corespunzator).Sper sa tina totusi,suprafata de contact e acum considerabil mai mare si de o calitate ceva mai buna. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Eu am pus asa ceva , merge perfect >> numai sa gasiti dimensiunile necesare (sau mai prelucrati un pic carcasa ) >> Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Iar pe contacte un cond de 10...47nF/275Vca contra scînteilor şi paraziţilor induşi în reţea. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2013 M-am razgandit si am revenit la sistemul original de prindere al ansei cu mici modificari.Astfel,am confectionat doua piese in forma de U(identice cu cele cu care a venit pistolul,care insa erau din tabla "chioara",fara metalizare,dupa urmele de rugina de pe ele,si cu urme de la stantare destul de urate) din platbanda de alama ce forma colierul de strangere pe tub a asamblului bobine deflexie la un TV AN Miraj 4.Am pus doua suruburi M2 cu cap inecat aflate in stare buna,si doua piulite de alama cu diametru mai mare,care permit strangerea cu cheia tubulara de 6 mm.Piesele sunt tot romanesti recuperate Motivul pentru care am revenit la acest sistem e latimea considerabil mai mica in zona de prindere(2 cm in loc de 3,la sistemul anterior experimentat),care ma ajuta la o manevrare mai usoara pintre piese,fara frica de a agata vreun fir. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 http://www.elforum.info/download/file.php?id=52891 De trei ani caut o carcasa asemanatoare cu cea din foto. Are cineva ideie unde pot gasi? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 .........Din prima am inlocuit becul de 2,5 volti 0,2 amperi(cel de la pistolul luat in 2007 cu 70 lei si fabricat conform pliantului cu care a venit in 2006,era marcat SE,deci Steaua Electrica,ramas pe stoc probabil pana atunci)cu un bec Osram cu halogen de 2,8 volti 0,85 amperi,deoarece stiam ca se va arde relativ repede.......................De ce nu ai inlocuit becul, cu un led (inseriat cu o rezistentade citeva zeci de ohmi)de intensitate mai mare,de tipul celor de la brichete.Sigur,lumina o sa fie mai puternica iar durata de viata a ledului este mult mai mare decit a beculetului.Eu am inlocuit,de mai multi ani becul, cu led.Ati uitat de ...dioda redresoare!!! Va merge ledul in ...alternativ?!?! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 Ledul va functiona dar clipeste foarte urat. Daca vrei sa faci ceva gospodaresc recomand un led de cel putin 1W cu unghi de radiatie de cel putin 30 grade si alimentezi ledul dintr-un incarcator original de telefon. Incarcatoarele originale limiteaza curentul undeva la 350ma, daca aveti led care suporta curentul poate fi alimentat direct. Daca ledul este de putere mai mica limitarea se poate face cu rezistor serie. Electronica incarcatorului incape lejer in interiorul carcasei pistolului de lipit. Alta modificare utila ar fi montarea unui intrerupator de calitate in locul celui original. Personal am folosit ceva asemanator cu cel din foto, montat sub ,,tragaciul'' pistolului de lipit. Sii carcasa de ebonita schimbata cu una de plastic, este mult mai rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator paltinean Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Si eu am un pistol de lipit.... din ala negru ..are vreo 20 si ceva de ani ..singurul pe care l-am achizitionat pana acum .. doar carcasa a cedat .. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Are cineva pistolul polonez ZDZ LT 100?Din poza ar parea ca ansa e prinsa cu doua suruburi infiletate direct in barele de cupru(care nu sunt nici macar nichelate).Nu e un sistem chiar mai prost decat cel de la pistolul romanesc?Carcasa pare mai atent executata,insa fiind mai usor(800 g in loc de 1 kg)ma gandesc ca durata de viata sau puterea reala a transformatorului ar putea fi mai mica. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 A cumparat cineva intrerupatoare din astea ? Oare se potrivesc la pistoalele de lipit RadioProgres (cele in carcasa alba) ? Cel original e de tot rahatul ... http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... n02-p-8635 Eventual un link de unde se pot cumpara, in caz ca modelul de mai sus nu se potriveste. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Cine are la dispozitie un transformator sau autotransformator corespunzator(eu am un transformator de vreo 500 W de la un UPS),poate alimenta pistolul la 270-280 volti fara probleme,pentru unele lipituri mai dificile.Astfel,puterea dezvoltata creste simtitor si nu este nevoie sa tin apasat asa mult "tragaciul".Practic,transformatorul pistolului nu e fortat atat de mult cat pare la prima vedere.Acesta e bobinat cu 35 spire/volt,cu cat sunt bobinate transformatoarele de alimentare "normale" de tehnologie actuala(chiar si cele de relativ buna calitate,cu un curent de mers in gol rezonabil,care se incalzesc fara sa friga,in lipsa sarcinii).In conditii de functionare intermitenta,cu pauze mai mari ca durata decat timpul de folosire,se poate aplica o tensiune mai mare(ceea ce ar corespunde unui numar mai mic de spire/volt).De alfel,la toate transformatoarele romanesti de productie veche,desfacute de mine,am constatat ca erau bobinate cu 40-45 spire volt,cel mai adesea in preajma a 42 spire/volt.Faimoasa formula cu 50 spire/volt e mai degraba pentru cele facute de amatori,unde intreteserea tolelor si bobinajul spira langa spira ies adesea mai prost facute decat la cele de fabrica si e nevoie de a lua o marja de siguranta acoperitoare. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 ...De alfel,la toate transformatoarele romanesti de productie veche,desfacute de mine,am constatat ca erau bobinate cu 40-45 spire volt,cel mai adesea in preajma a 42 spire/volt..Hai sa fim seriosi. La 42 spire pe volt, ar trebui peste 9000 spire la 220V...Asa o fi de craciun... icon_jook si Link spre comentariu
tavi 84 Postat Decembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2013 O greseala de formulare.Insa am mai intalnit-o si la altii si acum am comis-o si eu.E vorba evident de numarul de spire/volt per cm patrat de miez.Partea subliniata am subinteles-o. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum