Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Taiere neon

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

2

• Spitfire

2

• TESSLA

2

• cearda

1

Top autori în acest subiect

Un dremel la turatia maxima, caruia ii puneti un disc diamantat. OBLIGATORIU purtati ochelari de protectie-dealtfel asta e valabil indiferent ce ati prelucra cu dremel-ul.

Link spre comentariu

Infasoara o bucata de ata inmuiata in benzina,pe locul unde vrei sa o tai,dai foc la ata inmuiata in benzina.Dupa ce ata termina de ars, pui apa pe locul unde a fost ata si sticla o sa se rupa.Daca taietura nu este perfecta,poti sa o slefuiesti pe o bucata de smirghel.

Link spre comentariu

Eu am taiat becuri economice de alea spiralate. Am folosit nichelina alimentata cu o sursa de tensiune reglabila. Nichelina nu trebuie sa fie prea groasa intrucat sticla o sa se fisureze in jurul taieturii si nici prea subtire intrucat nu o sa se taie sticla.

Link spre comentariu

Nu stiu cum e cu 'neonul de monitor', da' becurile economice contin vapori de mercur si e nerecomandata 'deschiderea' lor.Prin alte tari e interzisa aruncarea lor la gunoi (trebuie duse la centre de colectare), iar in cazul spargerii exista o procedura complicata de 'curatare' (aerisire puternica, nu se aspira, cioburile se pun in borcane cu capac...)

Link spre comentariu

Cand eram mic ma jucam cu mercur din termometre sparte.Tuburile cu neon 'normale' contin si ele acelasi mercur si cred ca sunt multi oameni pe langa care s-a spart cate unul.Cu toate astea, cand am citit de taiat 'de buna voie' am considerat necesara atentionarea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări