cearda Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Va salut,cum as putea sa tai un neon la capete drept? Neon de monitor,ma refer la sticla.Va multumesc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Cu laser ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Un dremel la turatia maxima, caruia ii puneti un disc diamantat. OBLIGATORIU purtati ochelari de protectie-dealtfel asta e valabil indiferent ce ati prelucra cu dremel-ul. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Infasoara o bucata de ata inmuiata in benzina,pe locul unde vrei sa o tai,dai foc la ata inmuiata in benzina.Dupa ce ata termina de ars, pui apa pe locul unde a fost ata si sticla o sa se rupa.Daca taietura nu este perfecta,poti sa o slefuiesti pe o bucata de smirghel. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Metoda cu soc termic nu prea tine, fiindca tubul CCFL e din sticla borosilicat sau magnezia, cu indice de dilatare minim... Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Eu am taiat becuri economice de alea spiralate. Am folosit nichelina alimentata cu o sursa de tensiune reglabila. Nichelina nu trebuie sa fie prea groasa intrucat sticla o sa se fisureze in jurul taieturii si nici prea subtire intrucat nu o sa se taie sticla. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Nu stiu cum e cu 'neonul de monitor', da' becurile economice contin vapori de mercur si e nerecomandata 'deschiderea' lor.Prin alte tari e interzisa aruncarea lor la gunoi (trebuie duse la centre de colectare), iar in cazul spargerii exista o procedura complicata de 'curatare' (aerisire puternica, nu se aspira, cioburile se pun in borcane cu capac...) Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Asa e, au vapori de mercur, dar eu mi-am asumat riscul. Doar nu sparg in fiecare zi cate un bec de ala. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Cand eram mic ma jucam cu mercur din termometre sparte.Tuburile cu neon 'normale' contin si ele acelasi mercur si cred ca sunt multi oameni pe langa care s-a spart cate unul.Cu toate astea, cand am citit de taiat 'de buna voie' am considerat necesara atentionarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum