Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cart pe 3 roti

dj cosmin

Postări Recomandate

m-am apucat sa-mi fac un cart pe 3 roti.

pana acum am construit cadrul si directia mai urmeaza motorul, dar acum am o problema cu directia.

sistemul de directie este cel din clipul de mai jos.

problema consta ca, cand virez maxim rotile nu vireaza egal. cand virez putin rotile se comporta normal, ele ramanand paralele.

momentan nu am cu ce sa fac poze sau videoclipuri sa va arat exact.

nu inteleg care ar putea fi problema. ma puteti ajuta va rog?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj cosmin

3

• yo9gcc

1

• leoncris

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Ar trebui sa masori fiecare piesa care face parte din sistemul de directie de la o roata si sa fie la fel cu cel de la cealalta roata, mai mult ca sigur acolo nu sunt dimensiunile egale, si atunci cand virezi putin rotile nu raman paralel dar este foarte mica diferenta, cu cat virezi mai mult diferenta este mai mare. Cu un subler masori fiecare piesa de la o roata si sa fie egala cu corespondenta ei de la cealalta roata.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Pai rotile nu trebuie sa ramana paralele.

Axele rotilor trebuie sa convearga intr-un punct aflat pe axa rotii din spate. (inteleg ca ai 2 roti directionale in fata si una fixa in spate).

Asa se intampla si la automobile, daca iei maxim de volan ai sa vezi ca roata dinspre interior este rotita mai mult spre interior. Fiecare roata trebuie sa fie tangenta la un cerc si toate cercurile descrise de fiecare roata trebuie sa fie concentrice.

http://www.urlaub-und-hobby.de/metallba ... kung05.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări