Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bios-uri laptop

riderinblack

Postări Recomandate

Buna ziua!Daca nu am programator de bios, pot sa schimb cipul de pe placa de baza cu unul de la alta placa identica?

da se poate dar asta sa fie identica ca altfel nu merge si normalsa nu fie alterat de pe placa

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Revin cu rezolvarea scoaterii parolei bios la Dell E6410. Parola bios nu se afla in cele 2 memorii spiflash (w25q32 si w25q64) ci in alta parte(nu stiu unde). In spiflash se memoreaza doar service tag-ul laptop-ului. Ideea este sa facem downgrade la versiunea bios sub A07, moment in care de schimba terminatia service tag-ul din 1F5A in 2A7B. In acest moment se poate calcula parola free pentru service tag 2A7B. Deci trebuie scris in cele 2 spiflash un dump de bios mai mic sau egal cu ver A07. O seara buna.

Link spre comentariu

e scris corect modelu  :scarpin  nu este X452CP?

Asa este d-le Florin... multumesc pentru corectie. Doar la X452CP ma gandeam dar, ce sa-i faci cred ca e de la cele 44 de pahare....

Deci, un bios bun pentru un Asus X452CP gasesc ?

Editat de shuc
Link spre comentariu

Multumesc frumos d-le Florin, apeciez deranjul dar ala este doar un update de pe site-ul Asus. Eu vreau, daca este posibil, unul complet, de 8Mb.

punel pe ala ca merge despachetat are 6mb eu de acolo le iau si merg fara probleme

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

eu le salvez originalu , programez cu programatoru memoria prima data se sterge si se pune noul dump sau rom , si daca nu merge atunci pun softul original setez pe programator sa nu stearga memoria si se pune peste softul existent cel de update , si merge foarte bine niciodata nu am dat gres asa

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări