Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bios-uri laptop

riderinblack

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Am folosit cu succes softul lui Mazzif pentru modelele specificate de el. Ma intereseaza ce se intampla daca rulez softul

pe un model care nu este in lista, in cazul meu HP EliteBook 840 G2. In acest moment laptopul functioneaza dar booteaza numai de

pe HDD si parca n-as risca.

Salutare !

Nu sunt in măsura sa-ti răspund la întrebare, dar poți te rog sa dai un share la soft?

Mulțumesc !

"If your model is not listed you may experiment with the 'Make All' or SHOTGUN."

Editat de Pityu
Link spre comentariu

La multi ani tuturor!

As avea si eu nevoie de un dump pentru un Sony Vaio SVE151C11M

Placa de baza este DA0HK5MB6F0 MBX 269

Memoria este Winbond 25Q64.

Am descarcat o versiune de la @mihaicozac (caruia ii multumesc), dar nu pot accesa bios-ul deloc cu el (laptopul nu POST-eaza si apare direct mesaj OPERATING SYSTEM NOT FOUND care se repeta cu orice tasta).

Am descarcat un dump de pe un alt forum si cu acela am intrat in meniul de optiuni UEFI (nu stiu cum sa-i zic altfel) in limba greaca, dar mai departe nu pot face nimic. Nu pot accesa setup-ul nici cu acela.

Alta intrebare ar fi : pot sa scriu cumva memoria fara s-o dezlipesc de atatea ori? Mi-e teama ca pana la urma o sa ridic traseele de pe placa.

Link spre comentariu

in astfel de cazuri, eu mi-am facut un soket cu fire,

cat despre limba greaca, asta este, bine ca functioneaza, nu intrii toata ziua in bios. Nu stiu motivul, dar la sony sunt foarte greu de gasit dump-urile

Puteti sa-mi dati cateva detalii despre socket? Sa inteleg ca nu mai e nevoie sa dezlipiti cipul de pe placa?

Legat de bios-ul in greaca...nu functioneaza. Apare acel meniu in limba greaca (am cursor de mouse), dar nu pot intra in setup, ca sa pot seta ordinea de boot sau sa fac orice alte setari. Cand dau click pe optiunea de setup (are o iconita cu o cheie fixa si un pinion parca), se face ecranul negru si asa ramane.

Link spre comentariu

am luat ceva in genul asta de pe aliexpress http://bit.ly/2iXQxal

nu merge sa nu dezlipesti chipl de pe placa de baza, cumparasem la un moment dat ca un clips de rufe cu fir, ideea era foarte faina, dar da eroare si la citire si la scriere, faci backup si te trezesti ca ai un bios corupt

Exact de acest adaptor am si eu si lipesc la un soclu normal 8 fire si le lipesc in locul memoriei smd si acest adaptor il introduc in soclu si asa probez bios , dump , mai multe fara a dezlipi si lipi pentru probe , la mine merge si cu adaptorul pomona 5250 citit direct pe placa cu programatorul RT809F , eu citesc biosul direct in windows cu acest programBIOS EXE

tot cu backup dar este super ok deci ai softul bun si nu da eroare , antivirusul o sa va arate ca are virus dar nu are pentru ca este original programul de la acest programator , am facut comparatie cu cel citit cu programatorul si cel citit cu acest program si sunt idenentice softurile si am facut la mai multe comparatii si nu numai la unul , sal folositi sanatosi , acest program va salveaza de la o munca in plus

Link spre comentariu

Din pacate, n-a mers nici cu asta. Aceeasi chestie o face : afiseaza logo Vaio si InsydeH20, dupa care imediat apare mesajul OPERATING SYSTEM NOT FOUND. Fara POST, fara alte mesaje. Cel mai "departe" am ajuns cu bin-ul din postul 155, de-asta merg pe ideea ca memoria fizic e inca buna. Mai caut .... Multumesc inca o data, oricum!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări