riderinblack Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Pentru ca inca nu exista un topic unde sa fie solicitate diferite bios-uri deschid eu un topic nou. Dar nu strica nici discutiile despre bios-uri....Iar pentru inceput solicit si eu un bios pentru Acer Aspire 7720G. La acer pe site si pe net nu am gasit decat cu extensia .fd iar pe programator nu le recunoaste ca fiind valabile.Eventual un sfat cum sa convertesc fisierul .fd in fisier .bin. Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Pentru ca inca nu exista un topic unde sa fie solicitate diferite bios-uri deschid eu un topic nou. Dar nu strica nici discutiile despre bios-uri....Iar pentru inceput solicit si eu un bios pentru Acer Aspire 7720G. La acer pe site si pe net nu am gasit decat cu extensia .fd iar pe programator nu le recunoaste ca fiind valabile.Eventual un sfat cum sa convertesc fisierul .fd in fisier .bin.poti face asta si mai simplu fara programator ..etc..http://playingwithsid.blogspot.ro/2010/ ... shing.html Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Am incercat, nici un rezultat..... Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Programeaza direct fisierul.Cum adica pe programator nu le recunoaste ca fiind valabile.Din cauza extensiei? Ignora sau schimba extensia cu ce vrea softul programatorului. (nu intotdeauna e asa,pot fi ceva informatii in fisier pe care flasherul original nu le scrie in acea memorie)Insa in cazul tau acel .fd are 1MB si cred ca e ceea ce-ti trebuie.Ce marime are memoria flash din laptop?Totusi cel mai sigur e sa-i faci un backup,asa corup cum e,aste pentru cazul in care in acel integrat mai e si altceva pe langa BIOS sau unele zone in care se tin ceva serii ale placii,adresa mac etc nu sunt reprogramate de flasherul original. Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Bios-ul este un MX25L8005 (1 mega), i-am facut un backup (de fapt asa fac la toate chip-urile de bios care-mi pica pe mana). Voi scrie fisierul *.fd pe un chip nou de bios, sa elimin si posibilitatea de bios defect cu toate ca nu prea cred, programatorul vede corect tipul chip-ului.Revin cu un rezultat dupa ce mai fac cateva teste.... Link spre comentariu
pinky Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Ma abonez si eu la subiect. Link spre comentariu
zambiee99 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Verifa varianta mea la mine a mers. Este varianta curata Link spre comentariu
Vizitator Gabi200 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 daca mai ai nevoie da-mi adresa ta de mail si iti trimit bin-ul Link spre comentariu
2informaticos Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Pt descarcat fisiere de BIOS, un loc foarte bun http://www.elvikom.pl/forum/viewforum.php?f=140 de unde se pot lua gratis, doar cu o simpla inregistrare... Incercati aici deasemenea http://www.reballing.es/viewtopic.php?f=22&t=5304 unde nu este nevoie sa va inregistrati... Sper sa nu fi incalcat ceva regula, postand adrese de alte forumuri. Ar trebui considerata optiunea unei rubrici dedicate si pe acest forum. Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 @zambiee99, multumesc, incerc maine si revin cu rezultatul.@Gabi200, mail-ul este identic cu nick-ul numai cu extensia @yahoo.com, multumesc.@2informaticos, multumim pentru linkuri, pe primul site am cont, imi voi face si pe cel de-al doilea..... Link spre comentariu
Vizitator underbird Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Daca biosul este corupt rau de tot , nu se mai poate reface numa prin programare externa , daca biosul mai are suflare in el se poate rescrie prin diferite metode ,depinde de modelul laptopului ,fisier update pe usb stick (redenumit in functie de laptop)FN+ESC , Win+B etc etc, dar sa nu uitam ca la modelele mai noi degeaba rescrii bios ..sa nu se uite de EC. Bios dump te scoate , biosul de pe suport este doar o frantura din bios. Link spre comentariu
shark020 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 imi poate spune si mie cineva cum folosesc comanda asta /writeromfile Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Ma abonez si eu la subiect.. O foarte buna initiativa raiderinblack Cu ce scrii bios-urile? Ce programator folosesti? Link spre comentariu
shark020 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Eu folosesc tl866 si sunt pana acu multumit de el Link spre comentariu
riderinblack Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Folosesc Nano-Bios + Postal3 (daca e nevoie). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum