Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru de retea pt deparazitare

bolek

Postări Recomandate

Deoarece aveam in lucru un aparat care reuseste (neintentionat !) sa paraziteze toate electronicele pe o raza de cativa (destui) metri, am considerat o idee buna sa ii gasesc si un antidot simplu: Filtru de retea.

Deoarece produsele cu preturi decente, din comert, se opresc pe la 16A, se pare ca ajungem la solutia batraneasca de construit cu manutele-astea doua.

Un calcul destul de concis (e luat de pe net, copyright autorului din Australia) se vede in poza de mai jos.

Autorul a introdus 2 randuri de inductante, pt mod comun si mod diferential.Schema e pt cei 0.6A cat consuma televizorul lui; se va modifica pt puterea dorita, si pt frecventa dorita ( in desen e trecuta omega, adica 2 pi F).

Posted Image

Daca are cineva alte sugestii, nu ezitati.

Cine a pus mana pe echipamente de puteri relativ mari, a vazut necesitatea modulului. Cine nu crede, sa incerce sa foloseasca smps de puterile mentionate fara asa ceva. Si asta in conditiile in care la noi, compania de electricitate inca nu emite pretentii prea mari...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu vad de 2 ori inductante de mod comun (pe aceelasi miez).Pt mod diferential, trebuie 2 inductante separate, cate una pe fiecare fir.O sa revin cu ce am de prin UPSuri. Dar in cazul filtrului, e importanta frecventa la care lucreaza aparatul, ca ea + armonicile ei (impare?) trebuie bine atenuate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări