Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator aparat foto cu ajutorul degetului.

Vizitator vulpecula

Postări Recomandate

Vizitator vulpecula

HelloAm un incarcator extern pentru un aparat foto in care introduc acumulatorul cand trebuie incarcat. Atunci cand se incarca acumulatorul ledul verde isi schimba culoarea in rosu pana se termina incarcarea. Asa se intampla acum ceva timp cand l-am folosit ultima data.In momentul de fata introduc acumulatorul si ledul ramane rosu maxim 1-2 minute (mai mult sau mai putin), apoi fie devine jumatate verde, jumatate rosu, fie direct verde ca si cand s-ar fi terminat incarcarea. O singura data a ramas aprins rosu vreo 5 minute si fara sa il ating s-a facut iar verde.L-am demontat si am apasat usor cu radiera unui creion pe cele cateva piese in ideea ca poate e vreuna dezlipita si nu mai face contact bine, dar nicio diferenta.INSA, daca tin degetul pe piese (aleatoriu) atingand zone metalice, ledul rosu ramane aprins cat timp fac asta. Daca iau degetul in 15-20 sec se face iar verde. Pun degetul iar si atunci se face rosu si tot asa. Culmea acumulatorul se incarca. Doar sa ating ceva metalic.Care ar fi explicatia? :rade: Tine degetul meu locul vreunei piese arse din incarcator si o parte din energie se descarca in corpul meu sau pur si simplu e posibil ca o piesa sa nu mai fie bine lipita si desi tin degetul aleator in fnal piesa respectiva e apasata si se produce contactul? Si daca e asa atunci de ce a putut functiona fara deget 10 minute, s-a incalzit si atunci nu s-a mai realizat respectivul contact?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• __farad__

1

• Gogured

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator vulpecula

Am pus poze cu placuta din interior, cu ambele parti, si am incercuit zonele pe care de fiecare data cand tin degetul se incarca acumulatorul.Una dintre aceste zone este reprezentata de pinii piesei negre cilindrice de pe cealalta parte, iar cea de-a doua e piesa care se vede incercuita.Mai sunt vreo 2-3 zone, dar nu de fiecare data se incarca.Multumesc

post-80191-139829696954_thumb.jpg

post-80191-139829696965_thumb.jpg

post-80191-139829696973_thumb.jpg

Link spre comentariu

In ultima imagine piesa din stanga este un condensator iar cea dinspre mijlocul placutei este un tranzistor. daca acumulatorul se incarca atunci cand tii mana pe tranzistor este posibil ca acesta(sau circuitul lui de polarizare) sa fie defect.

Link spre comentariu

Nu ai spus cat de vechi este acumulatorul ... si de care ... CD-NI.... NI-mh ... LI-ION ..... cicluri de incarcare .... este singurul sau mai ai si altele??daca este singurul si este mai vechi de 1 an .... incearca cu alt acumulator ... si abia dupa aceea strica incarcatorul ...... parerea mea ...este doar o parere constatata din oarece experienta...... succesuri ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări