Vizitator stancu Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Vreau sa aflu tot ce se poate despre aceasta siguranta automata cu diferential, pentru ca o am montata in contuar si sare... Am verificat toata instalatia si nu am gasit nimic in neregula.. Astept raspunsuri . Multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Pai ce sa aflii...cel mai probabil ai o problema la instalatia electricaAlimenteaz-o fara sarcina si vezi cum se comporta. Apoi pune-i o sarcina (un bec, un calorifer etc) si vezi cum se comporta.Daca nu sare, clar e o problema in instalatia ta!Mutat la instalatii electrice Link spre comentariu
Vizitator stancu Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 multumesc frumos incercam! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Cu placere!S revii cu rezultatele Am uitat sa zic, atentie ca la diferentiale conteaza care e nulul (N) si care e faza (L). Sunt notate pe siguranta.Si conteaza si care e intrarea si care e iesirea Link spre comentariu
Vizitator stancu Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 De ce sare siguranta diferential NOARK C32 aflata in cutia contuarului? Am anulat tabloul de sigurante din casa si am alimentat un bec ,s-a aprins si dupa 2 minute timp in care a stat aprins, a sarit siguranta. Am desfacut nulul de lucru care duce la intrerupator, am ridicat siguranta iar cand am legat nulul a sarit siguranta. Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 e defecta siguranta............. cheama renelul sa ti-o schimbe. Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Siguranta aceea este diferentiala. Cel mai probabil, undeva in instalatie s-a incurcat nulul de lucru cu cel de protectie (impamantarea). Mai sunt insa si cazuri cand o mai iau razna dar de regula este incurcatura de nuluri.Mai poate sari si in cazul in care nulul de lucru are izolatia compromisa si atinge elemente de constructie ce se pot comporta ca impamantare (si un zid poate conduce curentul electric dacaprezinta umiditate suficienta). Daca ar fi fost faza ar fi sarit mereu, dar din explicatiile dvs rezulta ca doar cu un consumator alimentat. Verificati in primul rand ca nulul de protectie sa nu fie folosit ca nul de lucru pe undeva. Daca ati alimentat becul direct de pe coloana ce vine de la contoar verificati ca nulul de lucru sa fie intr-adevar nul de lucru si nu de protectie. Daca cutia este sigilata trebuie sa anuntati avarie la Enel. Link spre comentariu
griiulian Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Vreau sa aflu tot ce se poate despre aceasta siguranta automata cu diferential, pentru ca o am montata in contuar si sare... Am verificat toata instalatia si nu am gasit nimic in neregula.. Astept raspunsuri . Multumescintoarce faza cu nulul(coloana care vine din firida electrica -dar cand faci asta sa ai tensiunea scoasa) la intrare in tabloul tau de sigurante si daca nu sare in 20 min ai scapat de faramat peretii si cautat in dozde si prize.In 80%din cazuri merge asa. Astept sa aflu ca ai facut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Pai daca inversezi faza cu nulul, la o siguranta diferentiala, piezi cu succes protectia oferita de ea! Sau crezi ca degeaba sunt notate pe siguranta? Link spre comentariu
belasajgo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Pai daca inversezi faza cu nulul, la o siguranta diferentiala, piezi cu succes protectia oferita de ea! [...]Cred ca griiulian i-a recomandat inversarea fazei cu nulul gandindu-se ca poate de aici provine problema (in caz ca acuma ar fi legate incorect). Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Daca erau legate incorect nu mai sarea Am alergat o diferentiala doua zile pana am descoperit defectul. Firul de nul (adevarul ca era cam batran cablul si suprasolicitat) avea izolatia crapata cam pe 2-3 cm, ramanand practic fara izolatie.Se adauga una bucata supermeserias care a bagat firul direct prin pereti, niste tencuiala crapata (ca nu-mi explic cum drac s-a belit cablul prin pereti) si uite domle cum topaie siguranta. Link spre comentariu
griiulian Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 L-au bagat belit' gata, dar pe vremea aia nu era diferentiala ci siguranta LF si nu il simtea Link spre comentariu
belasajgo Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Daca erau legate incorect nu mai sarea [...]Eu am vazut sigurante diferentiale (nu pentru tablou) care sareau si atunci cand faza si nulul erau legate invers, dar acolo a fost importanta unde vine faza si unde nulul deoarece la cuplare se cupla mai repede nulul decat faza si la decuplare invers, se decupla mai repede faza decat nulul... Link spre comentariu
griiulian Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Pai daca inversezi faza cu nulul, la o siguranta diferentiala, piezi cu succes protectia oferita de ea! Sau crezi ca degeaba sunt notate pe siguranta? Fac bransamente la case vechi, modernizam reteaua stradala RECAU si scoatem contorul afara pe stalp. Dese ori diferntialul din cutiea noastra nu sta cuplat sau cade la 20min.Schimb firele la esire din siguranta L si Nori la tabloul de sigurante din casa. (daca schimbi inainte de intrare in siguranta nu cupleaza deloc) -merge la 80%din cazuri(ma refer la intorsul firelor) De multe ori tabloul este din marmura iar ciruitele sant din cablu panzat i-ti este frica sa le atingi ca pica jos iar altele se tin doar in conductori.DAR TREBUIE VREFICAT LA PRIZA CU IMPAMANTARE SA NU INTRE FAZA PE PROTECTIE. Nu e corect dar bransamentul tine de electrica iar tabloul si instalatiia este a propietarului, si nu vrea sa plateasca nimeni pentru ca inainte de a monta diferentialul functiona.Alte nu stau nici asa --trebuie luate toate prizele si undeva gasesti impamantare luata din nul,sau o negresa de rigips infiletata in cablu si agatat tabloul cu fotografii al bunicilor. Link spre comentariu
belasajgo Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Cred ca in majoritatea locuintelor vechi, instalatia electrica este in starea de degradare avansata, ce descrie griiulian. La mine instalatia electrica avea peste 80 ani, de aceea am si hotarat sa refac toata instalatia. Noroc ca inainte sa incep sa refac instalatia, cand cei de la Electrica au schimbat contoarele si au adaugat sigurante diferentiale inainte de contoare, nu am avut probleme. Acuma cand innoiesc instalatia electrica (mare parte din locuinta e deja gata), ma mir cum a putut sa functioneze atata timp si nu s-au intamplat accidente. In perete aveam fire vechi de aluminiu de 1,5 si 2,5 mm², cu izolatie din panza care in multe locuri a si lipsit. Sa nu mai vorbesc de faptul ca atunci cand am atins firele in doze pentru a desface legaturile, la fiecare miscare a firelor, izolatia pica in bucati de pe conductori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum