Vizitator SimonaBadea Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Deranjez si eu cu o intrebare de profan. Mi-a spus cineva ca intre reteaua trifaza din Romania si cea din Marea Britanie ar fi nu stiu ce diferente. Este adevarat ? Un utilaj trifaza din Romania va functiona fara probleme si in Marea Britanie ? Multumesc. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Din cite stiu eu,in tarile din vest,frecventa retelei este de 60Hz.Singurul lucru care afecteaza un motor electric trifazat,este turatia.In tarile din vest,unde frecventa retelei este de 60Hz, turatia motoarelor este mai mare decit in tarile unde frecventa retelei este de 50Hz.Functionarea utilajelor nu este afectata de loc.Ele functioneaza fara probleme atit la 50Hz cit si la 60Hz. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Conform wikipedia in Marea Britanie tensiunea retelei monofazate este de 230V si frecventa este de 50Hz deci exact ca la noi. Intre doua faze tensiunea ar trebui sa fie de 230Vx1.73 adica tot vreo 400V. http://en.wikipedia.org/wiki/Mains_elec ... by_country Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Din cite stiu eu,in tarile din vest,frecventa retelei este de 60Hz.E adevarat, dar in tarile mult mai din vest (SUA, Canada) Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Din cite stiu eu,in tarile din vest,frecventa retelei este de 60Hz.E adevarat, dar in tarile mult mai din vest (SUA, Canada)Inseamna ca am gresit.Deh,graba si lipsa de informare.Scuze pentru dezinformare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum