Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare nivel lichid

Ciocan20

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciocan20

16

• miron1947

5

• klaxxon

2

• valangjed

2

Top autori în acest subiect

ba da.dar eu vreau sa fac ceva de genu:cand apa din al2 vas scade sa zicem o electrovalva sa lase lichidul din primul vas sa curga in al2.si invers.daca eu torn apa in al2 vas el tot printro electrovalva sa deschisa si sa elibereze lichid incat sa ajunga la un nivel constant.de preferat cu un uC

Link spre comentariu

Sa ma fac mai bine inteles:-avem 2 vase independente care contin apa.apa din ele poate fi golita manual cu 2 robineti sau poate fi controlata cu ajutorul a 2 electrovalve.cate o electrovalva pentru fiecare recipient.-cu un senzor de masurarea nivelului vreeau sa fac in asa fel incat lichidul din al2 vas sa se pastreze constant,de exemplu.daca eu in al2 rezervor pun apa electrovalva sa imi scoata afara apa din bazinul2 pana ajunge la nivelul setat de mine.sau daca e prea putina apa in rezervorul 2 din rezervorul 1 tot printro electrovalva sa lase apa sa curga in vasul 2 pana ajunge tot la nivelul setat de mine

Link spre comentariu

Adica, vreti sa mentineti un anumit nivel in al doilea vas?Asta s-ar face simplu cu doua microcontacte actionate de plutitoare iar microcontactele comanda la randul lor electrovalvele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări