Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnat Power Bull 3000

Vizitator don_vlaxter

Postări Recomandate

Vizitator don_vlaxter

Salut,Am un subwoofer Magnat Power Bull 3000 pentru care as vrea sa construiesc o incinta si as avea nevoie de cateva pareri/indrumari inainte de a incepe.Vrau sa fac o incinta de tip vented (bass reflex), acordata la 30Hz, din PAL (20-25mm grosime), nu intentionez sa folosesc un filtru separat intrucat am iesire pt subwoofer.Parametrii difuzorului:305mm External diameter295mm Mounting diameter 130mm Mounting depthFs - 28 HzRe - 3.3 OhmQms - 4.6Qes - 0.34Qts - 0.32Vas - 130 litersXmax - 8 mmSpl - 95 dB300 watts RMS18 - 2000 Hz4 OhmPana aici totul ok, insa nu stiu exact de volum va trebui sa aiba incinta si dimensiunile portului de bass reflex (lungime si diametru), astfel incat sa fie acordat la 30Hz. Pe forumuri am gasit pareri impartite:1. the standard size box BR is a little more than 60l. However, if you reduce the volume to 51 liters of the parameters almost do not change.2. optimal BR - 54.5 liters, the tube Wed 10cm, length 30cmslightly smaller BR - 45 liters, the tube Wed 8 cm, length 20cmBoth are tuning for about Fb = 34 Hz.3. Tube diameter 10cm and 30cm tube length.Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator don_vlaxter

Folosind programe de calcul a incintelor am ajuns la urmatoarele cifre:Volum 56,83 litriPentru 30Hz - tubul portului cilindric, la un diametru de 6cm lungimea ar fi de 12,15 cm.Daca ati calculat altfel va rog sa impartasiti rezultatele cu mine.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări