Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie din Combina

Master1ro

Postări Recomandate

Buna ziua!Am o combina audio Empire SCM-7000 la care mi s-a ars transformatorul.Pe ea nu mai mergea nici casete nici cd-uri, doar radio.Intrebarea mea este se poate face din componentele ramase o statie?Are final audio STK4121II.Imi puteti spune si care sunt componentele care trebuiesc folosite si o schema a acestora?Multumesc!PS: Poate cer cam mult dar vreau neaparat sa fac aceasta statie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Master1ro

3

• doru3160

2

• sorinpavel

2

• pop_ady44

2

Top autori în acest subiect

Transformatorul este sigur cel vinovat, l-am verificat cu multimetru.Posibil sa fie siguranta termica arsa.Aici intervine alta problema..Cu ce desfac tolele transformatorului?Am incercat dar nu se dezlipesc de fel...Bun, sa zicem ca am reusit sa desfac tolele, cum le mai lipesc la loc?Ce fel de lac imi trebuie?

Link spre comentariu

daca nu esti pretentios poti sa desfaci linistit transformatorul sa suntezi fuzibila termica la montare nu este neaparat nevoie sa lipesti iarasi tolele care zdrabgane(bazaie )o intepenesti cu scobitori sau cu fire de elastic

Link spre comentariu

Stai ca nu prea am inteles: deci se aude pe radio dar ai traful ars.Pai si radio de unde se alimenteaza,nu tot dintraf? :nebunrau:

Nu ai inteles bine. Omul a zis ca nu ii mai reda nici caseta nici CD. De aici deduc ca inainte de a se arde traful!
Link spre comentariu

Stai ca nu prea am inteles: deci se aude pe radio dar ai traful ars.Pai si radio de unde se alimenteaza,nu tot dintraf? :nebunrau:

Nu ai inteles bine. Omul a zis ca nu ii mai reda nici caseta nici CD. De aici deduc ca inainte de a se arde traful!
Aha asa da. Nu trebuie neaparat sa dai tolele jos.Se vede care este infasurarea primara? Daca da,cu rabdare se scot straturile de izolatie cu un cutter si o sa gasiti siguranta respectiva (daca are). Combina nu are si intrare de auxiliar?
Link spre comentariu

Nu trebuie demontate tolele.Pe partea pe unde intra firele de la primar,faci o fereastra in aparatoarea aia din plastic si cu grija indepartezi stratul izolator pana ajungi la legaturi(iti recomand sa lucrezi cu un letcon de putere mica,pt ca efortul mecanic sa fie cat mai mic si sa nu risti cu cuter sau alte obiecte ascutite sa agati spirele).Pe unul din firele de alimentare e montata siguranta termica,lipita de bobinaj(termic vorbind).In nici un caz n-o vei gasi in fereastra trafului ca sa fie nevoie de demontat tolele.O inlocuiesti sau o elimini din circuit(cu riscurile aferente) dupa care cosmetizezi gaura(atentie la fire,sunt subtiri si le poti rupe din bobinaj,fara posibilitate de a le recupera pt lipire,chiar si cu tolele jos,si mai ales,atentie la reizolarea legaturilor).Daca dai tolele jos,posibil sa nu mai poti folosi acel traf nici cu un pachet de scobitori...imi si inchipui cum va arata ca un arici suparat,iar de bazait,tot va bazai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări