marius_3004 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Pai nu are cum sa fie din eclatori,a specificat clar ca in alta priza merge si prizele au aceeasi impamantare plus ca sunt legate pe diferential toate. Link spre comentariu
lederp Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 revin astazi cu rezolvareaAm fost astazi la apartament si am rezolvat problema, am masurat, totul ok! am schimbat priza si am strans din nou suruburile acesteia si de la siguranta si din stecher si tot. Acum totul functioneaza, probabil era doar o manarie a acelei persoane pentru a mai scoate niste bani in plus de la colegul meu.Multumesc tuturor care au incercat sa ma ajute! Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Iote unde era celebra bucla de masa Link spre comentariu
lederp Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 sa ma intalnesc eu (care abia am terminat al 2lea an de facultate) cu marele inginer sa ii arat eu o bucla Link spre comentariu
belasajgo Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Ce fire sunt in perete? Fire litate sau rigide? Daca litate, cum au fost legate in priza? Si unde a fost problema pana la urma?Intreb doar pentru ca si eu acuma am schimbat instalatia electrica din locuinta si am auzit de la multi electricieni "cu experienta" ca ei prind firul litat pur si simplu cu surub, sau cositoresc firul si apoi prind firul cositorit cu surub. Eu am ales sa pun pini pe fire, asa cum prevad normele din tarile "mai dezvoltate". La punerea in functiune a noii instalatii electrice nu am avut nicio problema. Ma astept ca instalatia realizata asa cu pini sa functioneze mult si bine. Daca lasam sa fie firele cositorite, cred ca in cativa ani as fi avut probleme cu prizele, metoda asta nu mi se pare deloc buna. Si din cate am vazut, multi lucreaza inca asa, dupa metode de acum 20-30 ani...Am mai vazut si electrician cu vechime, care a legat gresit un contor de curent. Eu care doar am invatat la facultate despre asa ceva dar nu am facut niciodata, stiam cum trebuia legat... Cateodata un incepator cu mai putina experienta lucreaza totusi mai bine decat cineva cu experienta, asta am vazut de multe ori... Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Aha, va dati mari cunoscatori dar nu ati luat in calcul ca impamantarea centralei este legata la PAMANT prin racordul de gaze. Daca o sa va spun ca am pus mana pe racord flexibil din inox, fierbinte din cauza problemelor instalatiei electrice? Link spre comentariu
lederp Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 am folosit fir litat de 2.5 pt prize si 1.5mm pt lumina asa am si la mine acasa si nu am avut nici odata vreo problema, atat ca am renuntat la panoul vechi de sigurante si am pus unele automate cu diferential pt mai mula siguranta Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Aha, va dati mari cunoscatori dar nu ati luat in calcul ca impamantarea centralei este legata la PAMANT prin racordul de gaze. Daca o sa va spun ca am pus mana pe racord flexibil din inox, fierbinte din cauza problemelor instalatiei electrice? Nu se da nimeni mare,daca priza aia de care vorbeai avea impamantarea executata corect nu se incalzea nimic.Tu spui ca racordul era fierbinte din cauza problemelor instalatiei electrice.Daca avea un diferential pe intrare si legaturile erau bine facuta,centrala aia nu functiona.Racordul se incalzea din cauza unui curent catre pamantare probabil,deci centrala aia consuma si curent mult mai mult decat era normal,asta daca nu avea cumva dispozitiv de preincalzire a gazului Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Aha, va dati mari cunoscatori dar nu ati luat in calcul ca impamantarea centralei este legata la PAMANT prin racordul de gaze. Daca o sa va spun ca am pus mana pe racord flexibil din inox, fierbinte din cauza problemelor instalatiei electrice?Vroia sa preincalzeasca gazul... Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Va dati seama ca buba era tot de la instalatia electrica, instalatie tot noua. Avea si diferential, doar ca nu era legat cum trebuie. Link spre comentariu
belasajgo Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Aha, va dati mari cunoscatori dar nu ati luat in calcul ca impamantarea centralei este legata la PAMANT prin racordul de gaze. Daca o sa va spun ca am pus mana pe racord flexibil din inox, fierbinte din cauza problemelor instalatiei electrice?Eu am mentionat undeva mai sus ca tevile de apa si gaz ar trebui sa fie legate la pamantare in locul unde intra in casa... Daca avea teava de gaz legata la pamantare, nu se incalzea racordul flexibil... Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Tevile aveau pamantarea buna(in aval de racord), ca altfel nu cred ca se mai incalzea racordul, doar ca in amonte... era ceva scurgere de curent pe firul de impamantare. Probabil undeva sa inversat impamantarea cu nulul iar scurgerea curentului consumat de alt aparat o ia pe drumul cel mai scurt, nu? La fel ca mai sus: alte aparate functionau dar in centrala firele marcate verde/galben incep sa se carbonizeze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum