Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare lampi reincarcabile cu neon

gerbil

Postări Recomandate

Am si eu doua lampi reincarcabile (nu sunt ale mele, ale unui vecin) care se pare ca numai merg. VT280 - am bagat-o in priza, se aprinde un led (sau bec mic) pe ea dar neoanele nu, VT283 - nu face nimic cand o bag in priza. La ce sa ma uit in primul rand, care ar putea fi defectul? Butonul de Test ce face?Stiti cumva daca merg doar pe acumulator? Sau ar trebui sa lumineze neoanele cand le bag in priza, si pe baterie doar cand nu sunt in priza?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• gerbil

3

• Spitfire

1

• cristi_ozana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai ar trebui sa lumineze numai din acumulator. Cand sunt in priza, curentul de incarcare al acumulatorilor e mult mia mica ca cel necesar lampii, d-aia nu pot sa functioneze.Cel mai probabil, acumulatorii sunt morti. Ar trebui sa-i masori.

Link spre comentariu

Ce ziceti o sursa de pc, poate incarca aceasta baterie? Am dezlipit puntea redresoare, am pus in loc o sursa de pc la 5V si vad ca se aprinde ledul rosu de incarcare, as vrea sa verific astfel bateria daca mai e buna sau num dar cred ca da, puntea redresoare fiind de vina. Cu ce as putea sa o inlocuiesc, o sursa pc va dati seama ca e exclus ca e prea mare :rade:Am refacut lipiturile la puntea redresoare si acuma ledul rosu charge se aprinde. O las sa se incarce sa vad daca tine acumulatorul. Aveti idee in cate ore ar fi normal sa se incarce?

Link spre comentariu

Cam 10 ore, cred. Daca acumulatorul nu e mort.Ai modificat mesajele initiale? Ca parca ziceai altceva.De ex, acumulatorul cu 0V e mort. Si neonale merg cu un invertor, care le da zeci de V.

Link spre comentariu

Atunci il las in priza pana maine, credeam ca merge mai repede ca la telefon. o ora, doua. e in priza de o ora dar nu a incarcat mai nimic pana acum, Daca nici pana maine nu merge, e clara treaba.

Link spre comentariu

Cum sa incarci un acumulator de 6 V la o tensiune de 5 V. Intai verifica data fabricatiei de pe baterie si apoi cauta o sursa de alimentare de 7,5v. Durata de viata a unei asemenea baterii este de maxim 3 ani deoarece este made in china.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări