Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GYS Inverter 5000

nickrvl

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

10

• codrut

5

• Nikk

5

• Phaeton

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu trebuie scapat din vedere si alte modificari - daca sunt necesare . Ma refer la reactia de tensiune in principal .Pentru verificare e bine de stiut tensiunea pe care trebuie sa o livreze .Diferenta intre frecventele de lucru ( 100 fata de 132 kHz) trebuie vazut practic daca nu creaza probleme - trafo, snubber...Colegul de forum (cu multa experienta in domeniu) poate lamuri toate aceste aspecte si altele care ne scapa . Bafta maxima !

Link spre comentariu

la tine functioneaza?si eu am aceeasi placa de aceea te intreb.ai mai facut si alte modificari?

Fiind doi de nick/nikk si aceasi locatie se cam creaza confuzie, cui te adresezi? Deocamdata functioneaza bine cu inlocuirea facuta, tensiunile par in regula, zic par in regula deoarece a trebuit sa le deduc in functie de consumatori neavind schema, ramine de vazut daca e bine, daca rezista in timp.In poza postata se vede destul de bine cum am facut traseele dintre noua capsula si padurile vechii capsule in afara de unul, cel de la traf, a trebuit sa-l refac deoarece era ars pina la pinul trafului.
Link spre comentariu

Nu posed acest tip de inverter, dar urmaresc cu interes (si) aceasta sectiune a forumului. Inteleg de la colegul de forum (si concitadin) ca a inlocuit "direct" cele doua CI , fara alte modificari.Succes tuturor .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am reparat cu ajutorul postari dl.nickrvl caru-i multumesc, dar am o intrebare: cum dai jos componentele de pe placa de putere am o punte in scurt si am incercat cu 2 letcone de cate 100w si nu am reusit. sa incerc mecanic! vre-o ideie,a mai incercat cineva?

Link spre comentariu

.............................. cum dai jos componentele de pe placa de putere am o punte in scurt si am incercat cu 2 letcone de cate 100w si nu am reusit. sa incerc mecanic! vre-o ideie,a mai incercat cineva?

Asta nu e greu de loc in sensul ca radiatorul/placa trebuie adusa la o temperatura apropiata de temperatura de topire a aliajului de lipit dupa care cu un letcon se continua operatiunea "zonal", in jurul piesei ce vrei sa o dezlipesti, asta se poate face cu o plita controlata termic sau cu un "feon" cu temperatura reglabila, eu am reusit cindva pe talpa unui fier de calcat.....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua!

Am si eu un inverter de genul acesta, mai precis in cazul meu este GYS INVERTER 3200, iar in cazul meu pare a fi arsa aceeasi componenta, dar la mine are indicativul RUP N55B, va rog frumos poate stiti cumva cu ce as putea sa o inlocuiesc. Eventual daca aveti cumva si o schema, ar fi minunat, sunt curios cum este construit acest invertor, pare a fi cat de cat de calitate. Sper sa nu mai fie nimic ars, cel putin nu se mai vede a fi ars si altceva.

In alta ordine de idei, care ar fi motivul pentru care se arde aceasta componenta in gama asta de invertoare?? In cazul meu s-a ars dintr-o data, adica lucram cu el, sudam o plasa de gard si s-a stins arcul deodata si n-a vrut sa mai functioneze.

Multumesc!

Link spre comentariu

Acesta este riscul pe care ni-l asumam cind cumparam produse "ieftine" asta inseamna ca pentru a reduce costurile sa redus de peste tot cite putin incepind de la proiectare, testare pina la calitate componente sau viceversa si etc etc...., fiecare produs din acesta mai accesibil pentru noi, adica ieftin, are cel putin una pina la o gramada de "hibe", acesta are o "problema" cu acea componenta, de fapt are mai multe "probleme" dar aceasta predomina...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări