Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Cer scuze in avans catre @Sharky pentru ca postarea mea cel mai probabil este offtopik, daca doreste o poate sterge, insa eu nu m-am putut abtine sa nu reactionez la chestia asta:

...Nu stiu ce s-a intamplat cu comunitatea audiofila...

Se intampla ca foarte putini dintre cei experimentati in domeniul audio, sunt si oameni cu adevarat, nu doar niste "vedete", se intampla ca aroganta unora este peste poate, se intampla ca atunci cand apare cineva cu intrebari care pot fi considerate mai "elementare" este luat de obicei la misto sau in cel mai rau caz ignorat, in nici un caz ajutat, sau oricum foarte rar, se intampla ca pur si simplu ne consideram prea buni pentru a ne cobora la nivelul lor, ca nu putem accepta "intrusii" in grup, suntem noi si suntem destui... Personal sunt foarte dezamagit de cum merg unele lucruri pe la audio, si moderatorii n-au nici o vina, aici sunt niste orgolii absurde ale unora, orgolii si aroganta, doar de atata sunt capabile unele "vedete audiofile", ne place sa ne intepam si atat, nu se pune problema sa ajutam pe careva la nevoie, pacat...PS: Nu am dat si nu voi da nici un fel de nume, orice asemanare este pur aleatorie.Toate cele bune si iertat sa-mi fie offtopikul.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Marian cam toata lumea trece prin faza asta de autism a celor care ar putea ajuta. De ce "vedetele" sunt "gretoase" ? Cel mai important motiv e legat de frica, de frica de a nu gresi. In general intr-o societate cauti sa te urci in varful ei, iar unii dintre noi chiar reusesc. De la aceea inaltime orice pas gresit te arunca intr-o groapa a infamiei mai adanca decat cea din care ai plecat. Parerea celorlati despre noi conteaza mai mult decat ne-am dori noi. Prin urmare devine din ce in ce mai greu sa te mentii democratic, ai senzatia ca ceilalti vor sa te doboare si sa-ti ia locul. Frica de a nu gresi nici macar un pic face omul sa apeleze la tot felul de tertipuri. Va raspandi confuzia ca ceilalti sa nu inteleaga si sa cada intr-o prosternare totala. Foarte putini profesori universitari de exemplu isi cresc langa ei tinere vlastare. e si o vorba ca la umbra nucului batran nu creste nimic.Cu cat ajungi mai sus cu atat devii mai vulnerabil si din cauza fricii iti pierzi libertatea. Unul dintre remedii e sa te expui greselii. Poate dintr-un om adulat vei fi huiduit, dar castigul e al tau personal, te eliberezi de stresul de a fi "cineva" si poti sa fi tu cu bune si cu rele. Daca vrei un sfat, eu am constatat pe pielea mea ca nu e bine sa vorbesti in public cu "profesorii", ei se deschid in privat, acolo unde se considera oameni ca si tine. ;) Ce faci cu ultimul proiect, merge treaba la el ? Imi place ca in ciuda faptului ca e complex inca isi pastreaza aerul aerisit. Sa nu te grabesti la cablaj, fa-l cu grija pentru ca va fi o piatra de hotar pentru a putea atinge THD de 0,001%.

Link spre comentariu

...Cel mai important motiv e legat de frica, de frica de a nu gresi....

Imi permit sa nu fiu de acord, sau oricum nu cred ca asta e singurul motiv si voi da un singur exemplu, nu vreau sa magulesc sau sa "lingusesc" pe nimeni ( niciodata n-am apelat la asemenea tertipuri ) si nici nu vreau sa supar pe altcineva, dar mie personal @Sharky mi s-a parut inca de la inceputul asazisei mele "cariere" pe Elforum, unul dintre veteranii domeniului audio, n-as avea niciodata nevoie sa vad lucrari de-ale lui, postarile lui spun totul pentru el, ma indoiesc ca as putea ajunge vreodata la un asemenea nivel, si sincer sa fiu nu vad ce eroare tehnica ar putea el posta ca sa-mi schimbe parerea, e parerea mea personala la care am dreptul. In fine ceea ce vreau sa expun este ca un om care a aratat ce avea de aratat, care a demonstrat ca face parte din elita acestui domeniu, nu vad cum o singura greseala ( care este totusi omeneasca ) ar putea sa-l marginalizeze, si asta este valabil pentru absolut oricine, pana la urma daca pui atat de mult pret pe parerea altora incat eviti postarile mergand pe premisa ca tacand nici nu gresesti atunci poate ca ai o problema. ( rog insistent a nu se intelege ca personalizez cumva ).

Atunci care cred eu ca ar mai fi motivul? pai simplu cineva sintetiza pe privat intr-un mesaj prin 2 cuvinte Interese comerciale, cred ca acele 2 cuvinte spun tare multe, domeniul audio este poate unul dintre cele mai...nici nu stiu ce expresie ar fi cel mai potrivita...hai sa zicem bine vandute, toata lumea vrea o statie, care cu cat este mai "smechera", cu cat are mai multe "vaci" cu atat mai bine, tocmai de aceea si piata este una foarte mare si daca este exploatata la maxim, succesul este practic garantat, si cu totii stim vorba aia ...prieteni, ca prieteni, dar pana la bani... e o chestie pur umana, poate si asazisa criza financiara amplifica acest fenomen.

Uneori simt lipsa unor utilizatori implicati la audio cum era @EmyRulz de la care am invatat multe chestii de baza, sau @Remus68 care era printre foarte putinii ce-si facea timp pentru oricine, raspundea si ajuta pe toti, in ultima vreme mai putin insa...acuma rar se poate urmari un subiect mai tehnic fara sa intervina inevitabil si tresaririle de orgoliu si implicit intepaturile, si mai rare sunt situatiile in care vezi un veteran audiofil cu adevarat implicat de a asista pe cineva mai putin dotat intelectual, complet dezinteresat... e trist, dar e totodata uman poate..

PS: Stiu, tare mult am scris, si numai offtopik, cu scuzele de rigoare ma retrag si promit sa nu mai poluez si mai tare subiectul acesta.

Link spre comentariu

Vedete ? Va inselati amarnic . Cei care chiar meritau numite vedete ( in sensul adevărat ! ) de mult timp nu mai activează pe acest forum , ori si-au redus la minim interventiile : Felixx , Lupul Roz , Tibi Vicol , Dan Zup , VTP , Valderama + Lazaroiu , Franzm , Escu ...chiar si Sorteh .E si firesc sa fie așa , atât timp cât nu exista un limbaj comun . Va convingeti singuri studiind posturile despre gunoiul AVxxx sau Electromures , despre bias si tensiunea UBE :) .Evident ca nu tensiunea UBE este problema forumului , ci faptul ca trebuie sa existe dialog . Atunci când lipseste dialogul tehnic , apar probleme perfect justificate de orgoliu , bunadispozitie , timp alocat , energie creativa care poate fi cu siguranță directionata in scopuri mai benefice decât o simpla cearta din care aproape întotdeauna iese învingător un sustinator al lui AVxxx sau Electromures .Cel mai destept de obicei nu câștiga nimic din " infruntarea ideologica " așa ca renunța primul .Pana la urma , Elforum reprezintă procentual fix raportul între habarnisti si cunoscatori .Da , putem spune ca vedetele sunt userii cunoscatori .Tocmai de aia nu pot comunica ca restul ... habarnistilor .Mi-a plăcut o ineptie care reprezinta pe toti cocalaro-manelistii semianalfabeti de pe forum , citez : " ce vati are stația aia pe ia " ?

Link spre comentariu

Am mutat provocarile gratuite la pubela. Offtopicul tot acolo va ajunge, dar Luni. Momentan discutam civilizat.Nu e adevarat ce spui Marian. Eu nu am multe lucrari si nici nu sunt vreo vedeta. Ma bag doar cand stiu cat e ceasul. Daca mie mi s-a spus, demonstrat si parademonstrat la scoala prin teorii, lucrari de laborator plus ce am mai pus mana in timpul liber eu iau asta de buna si incerc sa transmit asta si altora.Adica pt mine legea lui ohm e lege. Daca cumva nu se respecta pun mana si masor de zece ori si pana la urma vad unde am gresit. Daca tot nu ma prind intreb unde am gresit.Daca se fac greseli elementare oricine le poate comenta daca o face cu bun simti, iar reactia celui criticat ar trebui sa fie tot cu bun simt.Nu sunt vreun geniu, doar am fost atent la ce s-a facut la scoala. Nu am studii aprofundate in electronica dar tot am trecut prin baze 1 si 2, masurari electrice si bazele electronicii, teoria sistemelor 1 si 2. Au fost niste materii anexe in cadrul specializarii mele, calculatoare.Tot ce se invata la baze e sfant pt orice ce inseamna electronica. Nu exista loc de interpretare, iar TOATA teoria care se face mai departe se bazeaza pe asta. Nu exista notiunea de dedesubturi si nivel avansat daca nu ai trecut de nivelul de baza.Exista si alte firi care la orice neconcordanta sar in sus de bucurie si aplica pt premiul Nobel sau posteaza in topicul de energie alternativa cu solutii pentru criza energetica. E ok cat timp nu se lasa cu scandal.Acum ca l-ai mentionat pe @Emy, imi si aduc aminte cat de porcait a fost cand dansul a stat sa comenteze niste neconcordate care tin de bazele domeniului. Treaba asta e de evitat pentru ca niste useri care chiar au ceva de spus sunt redusi la tacere intr-un stil caracteristic de mahala si smecherasi de cartier.Greierasul, eu nu inteleg de unde tragi tu concluzia de militarie si agresivitate. Militarie e doar cand e vorba de scandal. Scandalul nu mai e agreat. Hai sa stam sa intelegem ce vrem unii de la altii, nu doar sa discutam de dragul vorbelor.Pe topicul acesta nu am comentat nimic cu privire la schema pt ca sincer nu stiu ce sa comentez. Nici una dintre solutii nu este perfecta pt ca nu exista solutie perfecta. Asta ai ales tu, f bine, nu se bate nimic cap in cap in amplificatorul tau, totul e gandit cap coada si pus la punct dupa diverse metode. Asta se vede pe rezultatul practic obtinut.N-am avut ce comenta si nici nu imi place sa ma bag aiurea in seama daca n-am nimic de spus.In general nu ma bag sa comentez munca oamenilor decat daca in ea apar greseli elementare sau interpretari gresite. Sau pur si simplu e ceva interesant si cer explicatii pt ca n-am inteles pe deplin. Dar inainte de toate ma chinui cu toate mijloacele care le am la indemana sa inteleg ce a vrut interlocutorul sa faca acolo.

Link spre comentariu

Marian, frica poate veni in sensul ca orice metoda recomandata are atat plusuri cat si minusuri , in toate lucrurile astea e si o mica loterie pentru ca nimeni nu stapaneste teoria la perfectie. Daca s-ar intampla asa nu ar exista decat un amplificator perfect , n-ar mai fi atatea variante. De ex. sa presupunem la absurd ca daca mie Nelsson Pass mi-ar recomanda o solutie simplista din 2 tranzistori sincer sa fiu m-as uita stramb si as zice ca mosu' a luat-o pe aratura. Cu siguranta ca nu m-as insela datorita performantelor masurabile slabe. Pe de alta parte daca privesti din unghiul sau de vedere constati genialitatea si racordarea acelei scheme la niste adevaruri care nu pot fi negate si care tin de psihoacustica. orice solutie tehnica e ca o lama cu doua taisuri. Eventual cunoscatorii pot sa iti sugereze cai de urmat pe care tu singur sa le batatoresti prin invatare si practica. De fapt s-a si intamplat de curand asa ceva, Franzm ti-a recomandat o solutie foarte interesanta cu compensarea TMC. Pe de alta parte eu am unele retineri. Ai o idee buna si o dezbatere pe tema ei cu argumente pro si contra. Daca vrei mai mult trebuie sa dai liber competitiei de idei. Tu acolo te-ai suparat si ai blocat orice fel de initiativa. Crezi ca o sa coboare duhul sfant din cer ca sa iti ofere solutii viabile pe tava ? Poate doar la facultate sa ai parte de asa ceva, in economia de piata trebuie sa reusesti cumva sa starnesti oamenii, sa-i intarati ca sa-si puna mintea la treaba in folosul tau. Sa fim realisti, eu interese comerciale am mai putine deocamdata, dar ceilalti useri care fac bani din asa ceva e normal sa se comporte un pic egoist. Pana la urma trebuie sa gasesti metoda prin care sa-i determini sa te ajute. Capitalism inseamna un razboi continuu in care nu neaparat cel mai destept invinge, ci cel care este mai siret. Uitat-te nu mai departe la istoria lui Microsoft.... Daca vei citi topicul de la SARA o sa te ingrozesti cata ura a existat la unele momente de timp. Poate m-a deranjat treaba asta dar pica nu port nimanui pentru ca toate lucrurile alea m-au impins inainte sa ajung in acest stadiul al proiectului. Pune-ti pielea la bataie si o sa ai de castigat. Comoditatea nu inseamna progres. Stresul este unul dintre factorii care duc la evolutie. Tabaceste-ti pielea si baga-te in lupta. Crezi ca pe mine ma afecteaza daca Sharky sau altcineva pe topicul respectiv nu stiu cce despre mine ? :rade: No, eu stiu mai bine ce si cat cunosc, in schimb mi-a spus cum gandeste , pe ce pune pret si ce i se pare lui mai important in electronica. Sunt niste idei care prind bine, nici dracu nu sta sa te mangaie pe cap si sa iti spuna vorbe dulci, nimeni nu iti vinde ponturi degeaba. Deci Marian ai rabdare ca nu se invata peste noapte si baga-te in batalie.

Link spre comentariu

@Sharky nu am spus ca ai fii vreo vedeta, nici n-as indrazni penca eu cand folosesc terminologia asta de multe ori sunt putin "ironic", dar nu mi-as permite asta la adresa ta, in alta ordine de idei, nici eu nu am prea multe lucrari dar asta nu inseamna ca m-as putea compara vreodata cu tine, eu mai am multe de demonstrat pe cand tu... in fine este parerea mea, daca ofenseaza pe cineva imi pare rau dar nu-i intentionat.@greierasul2006 nu discutam aici proiectul meu, sau oricum nu pentru asta am intervenit eu pe topikul tau, insa daca ar fi sa caracterizez MP100.V2 al meu, atunci as zice ca este un proiect DIY, nu ceva destinat vre-unei expozitii, tocmai din acest motiv nici nu am cautat configuratia perfecta, penca aceasta nu exista asa cum si tu zici, am ales in schimb ceea ce eu am reusit sa inteleg si care sa ofere niste performante cel putin decente, ceva care sa fie un salt evident in mai bine fata de prima varianta a MP100 care s-a dorit a fi o solutie simpla si stabila pentru incepatori. Sunt satisfacut de alegerile facute si de potentialul schemei de asta nici n-am insistat in discutii pe marginea diverselor solutii posibile, chiar tema asta a ta este un exemplu elocvent despre cat poate dauna subiectivismul, fiecare are stilul sau de lucru, modul sau de a privi lucrurile, consensul este greu de obtinut si am convingerea ca intr-un final as fi ajuns la ceva ce n-ar mai fi avut prea multe legaturi cu circuitul initial, ori nu asta am dorit eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări