Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema subwoofer genius 5.1 5000

Vizitator saty1

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea,fac si eu aceasta postare in speranta gasiri cauzei si a rezolvari acesteiaia in legatura cu un subwoofer genius 5.1 5000 care face niste zgomote urate la difuzor(pocnituri,paraituri)doar daca trec volumul master peste jumate,iar daca iI dau inapoi la minim se aude un fluierat asurzitor,nici daca las volumul sub jumate nu merge mai bine,adica se aude bine dar nu la volumul care mergea odata.Restul satelitilor merg perfect fara nicio problema,acum intrebarea mea la dumneavoastra este care ar putea fi cauza si rezolvarea acestei probleme,sper sa ma ajute si pe mine cineva,va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator saty1

Trebuie verificate filtrajele oe alimentare primadata.Apoi eu as da semnal direct in final sa delimitez zona defectului final sau comutator preamplif.

Filtrajele alimentari consta in cei doi condensatori de 4700uf/50v?mai este si alt ceva la filtrare?nu cunosc bine,bine electronica dar incerc sa asimilez cat mai mult
Link spre comentariu
Vizitator saty1

Cei doi condensatori ar putea fi filtrajul. Eu as urma sfatul lui @dan_cod si anume as incerca sa izolez defectul. Dupa parerea mea problema ar sta in partea de amplificare a subwooferului(vreun condensator umflat, integratul etc).

Mersi pentru raspuns dar nu stiu practic cum sa izolez defectul,ajuta-ma cu niste esxpicatii
Link spre comentariu

Ai trei circuite integrate pe placa. Identifica-l pe cel care amplifica semnalul pentru boxa in care ai pocnituri. Dupa ce-l identifici te uiti sa vezi daca vreuna din piesele din jur prezinta vreun defect vizibil.Daca gasesti vreo componenta cu defect vizibil atunci o inlocuiesti cu alta identica.Daca totul e OK atunci identifici care este intrarea de semnal in integrat si injectezi semnal din alta sursa. In ipoteza ca se aude bine atunci defectul este undeva inainte de etajul de amplificare. Daca se aude cu pocnituri etc atunci defectul este in partea de amplificare. Daca nu te descurci atunci du-l la un electronist priceput.

Link spre comentariu
Vizitator saty1

Ai trei circuite integrate pe placa. Identifica-l pe cel care amplifica semnalul pentru boxa in care ai pocnituri. Dupa ce-l identifici te uiti sa vezi daca vreuna din piesele din jur prezinta vreun defect vizibil.Daca gasesti vreo componenta cu defect vizibil atunci o inlocuiesti cu alta identica.Daca totul e OK atunci identifici care este intrarea de semnal in integrat si injectezi semnal din alta sursa. In ipoteza ca se aude bine atunci defectul este undeva inainte de etajul de amplificare. Daca se aude cu pocnituri etc atunci defectul este in partea de amplificare. Daca nu te descurci atunci du-l la un electronist priceput.

Bun am priceput cat de cat, o sa aplic ce mi-ai spus si iti spun ce am facut dar dupa 3 ca sunt la munca acum
Link spre comentariu
Vizitator saty1

Vezi ca la modelul tau de Genius mai aparea o problema. Ai sa vezi pe placa cele 4 diode redresoare. In paralel cu ele sunt montati condensatori de 0.1uF. De obicei astia crapa. Chiar daca nu afecteaza prea mult functionarea ar fi de preferat sa-i inlocuiesti cu alti condensatori de 0.1uF/100V sau 250V dar de o calitate superioara.

O sa fac verificari sa vedem cum sunt,stii cumva daca se poate gasi schema cu cablajul in oglinda,m-ar tenta sa reconstruiesc tot modulul de bass cu piese noi ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări