Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renault 21 GTS Symphonie 1991 - "The lady in red"

oldskull

Postări Recomandate

Buna seara,Cat de bine arata :aplauze Sunt curios sa le vad "incaltate".Rezerva ai din aia originala de interventie?La Renault 25 mi-a placut foarte mult coloana audio cu care era echipat la timpul respectiv.

Link spre comentariu

Buna seara,Ma bucur ca iti plac. :101 Rezerva este din otel, tot de 14", identica cu cele 4, reconditionata profesional de proprietarul anterior:- sablata, revopsita in aceeasi nuanta de negru ca si originala si montata anvelopa Kleber, mixta, pentru a fi cat mai aproape de original (Renault 21 GTS I Phase 2 a avut din fabrica anvelope Michelin MXV pentru cele produse pt piata franceza si Kleber pt cele produse pt export - Germania). :)Cum acest exemplar a fost produs pt export (vandut prima data in Germania, de nou) a avut anvelope Kleber initial (mixte).Acum, dupa ce voi degresa jantele de otel proaspat sablate, voi aplica primer, vopsea si lac si voi monta anvelope de iarna pe ele cu valve scurte TR 413 cu masti cromate, pe ele.Am un set de suruburi pt roti noi originale Renault cadmiate.Si pentru a fi totul complet, ca la carte la final voi acoperi jantele cu un set de capace din plastic originale Renault. (vezi foto atasata pentru modelul de capace).Apoi vor intra jantele de aliaj "Europe" (produse de Speedline in Italia, pentru Renault) la reconditionat. :da Deocamdata am inceput reconditionarea capacelor jantelor din aliaj: matuite, degresate, aplicat primer 2 straturi, pana in prezent.Urmeaza aplicarea vopselei si a lacului.Acelasi tratament il voi aplica si jantelor de aliaj. :freaza:post-26091-139829787984_thumb.jpg---Referitor la sistemul audio cu care au fost echipate din fabrica unele Renault 25 (spun unele intrucat nu toate aveau combina Philips 22DC 882/62).Doar echiparile de top: Baccara V6 Turbo si V6 Injection, V6 Injection, Turbo-DX si TXI. :da A fost intr-adevar o dotare deosebita pentru acea perioada!Combina Philips 2 DIN cu radio, casetofon, egalizator pe 5 cai, cod, afisaj in bord si telecomanda la volan, 4x20W, si 2 tweetere.Se auzea intr-un mare fel (fidelitate, claritate si chiar putere impresionanta pt acea vreme).Din fericire am aceasta linie audio in 25-ul meu.Este unul din motivele pentru care tin foarte mult la aceasta masina (ca exemplar si model).Totusi tin sa mentionez ca puncte forte ale acestui model: - confortul, dotarile, stabilitatea si puterea - pentru V6 Injection si V6 Turbo.Designul plansei de bord apartine lui Marcello Gandini.De dragul vremurilor demult apuse, iata o fotografie cu combina Philips 100% functionala si una cu display-ul (din 25-ul meu).Intentionez ca in curand sa fac si o inregistrare a ei (redand muzica de pe o caseta audio).post-26091-139829788009_thumb.jpgpost-26091-139829788015_thumb.jpg

Link spre comentariu

...mda,m-ai lasat fara cuvinte :aplauze Ai inceput sa imi rascolesti amintirile tineretii,imediat dupa 1990...Tot respectul pentru ceea ce faci.Frumos model de capace,imi plac la nebunie.

Link spre comentariu

Multumesc inca odata. :jytuiyu Avand in vedere ca sunt fan al masinilor clasice (Oldtimer) si Youngtimer (fabricate intre anii '80 si '90) poti impartasi amintiri legate de aceste masini, in oricare din topicurile mele, oricand. :da Mie imi face placere sa citesc si discut cu cei pasionati de masinile de atunci, despre ele.Daca si moderatorii sunt de acord atunci e ok.Ma bucur ca iti plac. :101 Si eu le consider potrivite acestei masini.Le am si pe cele specifice acestui model, cu care a venit masina din fabrica, care sunt de 13".Necesita insa reconditionare (revopsire doar) dar pentru a le putea monta pe masina am nevoie si de un set de jante de otel de 13" (in 4 gauri, 4x100).La momentul potrivit (cand vor fi revopsite capacele si voi avea 4 jante pe 13" si ele reconditionate) le voi monta pe masina pentru a fi mai aproape de origine.Masina a venit din fabrica cu jante de otel, de 13".Cele de aliaj sunt optionale, pe care le-am obtinut cu greu de la proprietarul anterior.Spun cu greu pt ca si el tinea mult la ele (i-au placut ca design).

Link spre comentariu

Astazi am cumparat stergatorul pt parbriz (Valeo) si piulite pt fuzete fata (intrucat cele actuale sunt diferite - una de un fel: cu autoblocare si cealalta de alt fel - cu caneluri).Tot azi am demontat si alternatorul de pe masina.Maine urmeaza reconditionarea lui.

Link spre comentariu

Avand in vedere ca bandourile de pe aripile fata, portiere si aripile spate nu erau toate impecabile cand am cumparata masina dupa cum se poate observa in primele 2 fotografii atasate, am obtinut un set complet de bandouri noi si le-am montat. :da post-26091-139829789036_thumb.jpgpost-26091-139829789045_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pe masura ce demontam alternatorul, am constatat ca si 'carbunii' sunt uzati si rotorul asemenea.Asa ca, pe langa rulmenti voi inlocui si colectorul si bucsa rotorul.Luni rotorul va fi gata (l-am trimis la strungar) si alternatorul de asemenea. :101

Link spre comentariu

Salut,Am o nedumerire,de ce ai dus rotorul la strugar?Dupa cate ai mentionat doresti sa ii schimbi colectorul,nu sa-i faci fata dreapta prin strunjire si sper ca bucsile sa nu le confectionezi pe strung,pentru ca nu se mai gaseste bronz grafitat iar o bucsa originala costa vreo 3-4 lei,deci nu se merita confectionata.Se gasesc colectoare noi,atat pentru alternator cat si pentru electromotor,parca Cargo ii spune la firma.

Link spre comentariu

Buna seara,Voi inlocui rulmentii, suportul de carbuni si bucsa rotorului. Am dus rotorul la strungar pentru confectionarea unei bucse. :rade: N-am avut cunostinta pana in prezent ca se gasesc bucse noi :jytuiyu Maine il iau de la om si cumpar de la Cargo bucsa noua.Multumesc pentru sfat si informatie. :da

Link spre comentariu

Salut,Se aude destul de curat pentru o banda magnetica.Cel mai mult imi plac papucii,sa-mi dai si mie adresa de unde i-am procurat. :rade: Sper ca stii de gluma. :)Ai idee de la ce model de Renault este masca din poza?

post-44314-139829790033_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Caseta, albumul 1498 Conquest of Paradise (coloana sonora din filmul omonim) - Vangelis o am din anii '90 ('trasa').S-a mentinut bine avand in vedere varsta. Afirm acestea intrucat o alta caseta, tot din anii '90, albumul "The Bodyguard" (coloana sonora a filmului purtand acelasi nume) - Whitney Houston, a carei banda magnetica tocmai la melodia "I will always love you" s-a demagnetizat. :rade: Din fericire insa casetofonul functioneaza foarte bine pt varsta lui (1992) ceea ce ma intereseaza cel mai mult si are si intrare AUX pe fata, unde pot conecta un MP3 player spre exemplu.Referitor la 'papucii' mei :ras: nu obisnuiesc sa intru incaltat in masinile mele de suflet (Renault 25 si Renault 21).Pentru ca tot eu sunt cel care le spala, aspira, curata geamurile, tapiteria, aplica silicon pe bord, ornamentele din plastic (exterioare), pe anvelope, curata compartimentul motor si motorul si le intretine (repara). :da Asa imi usurez munca. Cu acea masca m-ai 'bagat in ceata'. :rade: Intuiesc ca provine tot de la un model din anii '80 dar nu stiu care. :rade: ---Alternatorul a fost gata azi si e deja montat pe motor.Poze pe seara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări