Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

punte redresoare 20 amperi?

Emil 1986

Postări Recomandate

am o punte redresoare 20 amperii,acesti 20 de amperi cum se masoara?intre +si consumator 10A si minus si consumator 10A si in total se fac 20 amperi consumatii?sau fiecare alternanta redreseaza 20a?daca am un consumator cu +gnd- si pe + consuma 20a si minus iar 20a face fata o singura punte de 20a?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

7

• ratza

4

• Marian

4

• Emil 1986

3

Top autori în acest subiect

Daca o punte redresoare are ca IF maxim admis 20A, atunci este de la sine inteles ca nu treci chiar 20A prin ea, cat ar fi de "smechera" ma indoiesc ca va rezista prea mult, de obicei curentul trecut prin ea n-ar trebui sa depaseasca cca 50% din cel maxim admis, ca sa fii sigur ca limita de curent nu poate fi atinsa nici macar tranzitoriu.

Link spre comentariu

Cred că e valoarea nominală. Vîrfurile de curent pot avea valori mari, dar pe termene foarte scurte. La seria 1N400x, de exemplu, curentul nominal e de 1A, iar vîrfurile de 30A.

Link spre comentariu

Se va supăra ratza pe mine, dar dacă e vorba de punţile româneşti de 20A, acelea au joncţiuni de 10A în interior, similare cu diodele 10Sixx sau D10Nxx. Motivul e că la o alternanţă conduc diodele de pe braţele opuse ale punţii în acelaşi timp, apoi celelalte două şi tot aşa. Deci practic sînt în paralel cîte două diode în acelaşi timp, sper că se înţelege ce am vrut să spun, că mă lupt cu o răceală de abia mai bat la tastatură. Punţile de 10A aveau joncţiuni de la diodele de 6A.

Problema lor era transferul slab al temperaturii la carcasă, din cauza răşinii.

Link spre comentariu

Doua diode conduc pe o semialternanta iar celelalte doua pe cealalta semialternanta. Fiecare dioda conduce 20ms si "sta" 20ms de unde rezulta faptul ca avem un curent mediu prin diode cu valoarea de 1/2 din curentul mediu prin sarcina(rezistiva). Asta inseamna ca o punte redresoare poate accepta un curent mediu redresat avand valoarea de 2x curentul mediu prin dioda.

Link spre comentariu

Asa cum @Ratza a mentionat, diodele sunt inseriate cu consumatorul, ceea ce contrazice afirmatia asta:

...de unde rezulta faptul ca avem un curent mediu prin diode cu valoarea de 1/2 din curentul mediu prin sarcina(rezistiva)...

Diodele facand parte din circuit ( inseriate cu consumatorul ) inevitabil suporta acelasi curent ca si sarcina nu crezi?
Link spre comentariu

Nu, nu cred.

O parte din curentul pe sarcina rezistiva vine de pe semialternata pozitiva iar celalata parte de pe semialternata negativa. Sarcina va suporta curentul de pe ambele semialternantele pe cand diodele vor suporta, doua cate doua, doar cate o semialternanta. Curentul mediu suportat de diode va fi astfel la jumatate din curentul mediu suportat de sarcina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări