Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator simplist

Vizitator

Postări Recomandate

o schema foarte simpla de incartor de pt ni-cd. ms. am incercat faza cu o rezistenta de 22ohmi si un lm7805 dar a iesit fum din rezistenta. chiar dak rezistnta era de 2W :((((schema sau idei f bune, fara comentarii

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

o schema foarte simpla de incartor de pt ni-cd. ms. am incercat faza cu o rezistenta de 22ohmi si un lm7805 dar a iesit fum din rezistenta. chiar dak rezistnta era de 2W :((((

vezi http://www.tehnic.go.ro/incarcator.htmdaca ai pus configuratia simpla la LM7805 cu rezistenta de 22ohmi ai un curent de 0,223A si puterea dispata pe rezistenta e 1,14W...acumulatorul trebuie incarcat cu un curent de 10 ori mai mic decat capacitatea..timp de 12-16 ore..de obicei scrie pe ele ce curent si cat timp, daca nu aplici ce am zis mai sus...
Link spre comentariu

Prima schema din fisierul incarcator2.jpg este varianta folosita de mine la incarcarea acumulatoriilor de 1,2V(nu e identica, folosesc lm317, dar principiul e asemanator). Cu mai multe rezistente si un comutator poti face trepte, de ex: 0,1A, 0,25A, 0,5A, 0,75A, 1A. Aprob cu caldura schema deoarece functioneaza bine si e simpla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări