zahariaiulian Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Salut, am 2N5551si vreau sa trec 12V prin el, dar cum fac sa il pun la un circuit. Am 10V pe acel traseu pe care vrea sa integrez 2N5551, pun vreo rezistenta inainte? sau cum se procedeaza? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Cum adică să integrezi? Să faci un filtru? Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Aici pe schema asta, unde atasez 2N5551 sa il actioneze ceva sa treaca 12v prin el pentru alimentarea unui releu din circuitul ON/OFF Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Fa ca in schema asta: Functie de curentul consumat de releu diomenasionezi si tranzistorul. Poate ca un BD135 ar fi mai bun pentru aceasta aplicatie. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 andreivlad, el vrea sa modifice schema care deja o are ceva de genul asta Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Crede-ma ca am inteles foarte bine ce vrea. I-am dat o schema din care poate extrage fara probleme partea de comanda a releului. Ia partea care iese de pe pinul 3 al integratului din schema postata de mine si o aplica la pinul 3 al integratului din schema lui.Daca nu poate sa extraga aceasta schema poate sa ceara lamuriri suplimentare si in limita timpului disponibil cineva(poate chiar eu) o sa-i deseneze schema cu modificarea solicitata. Am considerat ca-i foloseste mai mult daca aplica el modificarea ajutat fiind decat daca i se da mura in gura. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Multumesc frumos pentru ajutor, o sa incerc sa fac schema de la adicontakt, este mai usor de modificat, ok, acum unde pot invata de ce ai pus acea rezistenta de 22k inainte de 2n5551. Sa nu fac doar schema trebuie sa inteleg si eu ceva Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Rezistenţa aia limitează curentul prin bază. Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Octombrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Hmm.... la ciruitul asta eu am ON si OFF, ce pot modifica la el sa am doar un singur Buton si sa activeze releul doar cateva secunde? Sau butonul de ON sa stea aprins doar cateva secunde si sa ia alimentarea la releu, se poate? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Se poate, uite aşa: Link spre comentariu
zahariaiulian Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 ratza, multa sanatate! Daca ma pot ajuta cu o schema mai mare, poza. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 http://electronicsclub.info/555timer.htm#monostable Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum