Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Topurile sunt cu S10-64W si APT150 . In subwoofer e HP-18w . La prima ascultare subwooferul suna ok , nu are burete in interior asa ca suna putin a butoi . Are in jur de 140 litri si este acordat pe la 45-50 hz ( trebuie sa masor ) . Topurile au 18 litri si momentan sunt inchise . Cu un filtru facut pe genunchi pe bas o bobina de 1 mH , iar pe inalta o bobina de 0.3 mH si un cond de 2.5 suna ok , nu tiuie nu piue nu urla , suna ok si atat ( nu as zice ca suna chiar bine ) Am bagat vatelina in subwoofer si s-a schimbat sunetul in bine , inca nu ma satisface ca sunet , dar din ce mi-a zis tipul de la care l-am luat e posibil sa nu fie inca rodat . Dupa un timp la putere mai mare incepe sa miroasa a lac incins ( pana in puterea RMS ), deci tind sa ii dau dreptate . Momentan vatelina e pusa pe cate o laterala a subwooferului si pe spate e dubla . Mai trebuie sa ii pun si cateva ramforsari ca vibreaza destul de mult . La topuri am dat gaurile pentru porturi , flansa si mufe si inca ma joc la filtre . Am incercat mai multe valori , am incercat si masuratori ( cu un microfon de pc ) sa vad unde se imbina si cum , dar inca nu sunt multumit de cum suna . Vreau sa va cer o parere in legatura cu manerele , la sateliti unde pot sa pun si de care ? Eu as pune din alea de rack care se deschid la 90 de grade pe o laterala ( pe capac o sa trebuiasca sa pun filtrul ) si la subwoofer mai am 2 manere identice cu cele pe care le am deja si ma gandeam sa pun unu in port si celalalt in capatul opus pe diagonala sa il car in 2 persoane pe lungime . Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Sper că ai scos pisi din boxă sau ea e aparatul tău de măsură.... Glumeam bineînțeles.Frumosă lucrătură. Felicitări Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Pisica e antirumble amortizeaza frecventele subsonice, ca-i pufoasa Felicitari, frumos lucrat! Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Dupa un drum la colegul CBI am reusit sa facem niste masuratori si niste simulari , asa ca am ajuns la o schema pentru inceput : Zilele astea astept sa imi vina bobinele si rezistentele de 10 ohmi ca sa ma apuc de filtre , iar sambata le fac proba . Din pacate din cauza tweeterului am fost destul de limitati la cat de jos sa il taiem ( suna prost ) asa ca nu este un filtru liniar . Poate pune CBI niste grafice . Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Intre timp am mai facut ceva la boxe si anume am pus rama din lemn pe care sta tabla si le-am facut si proba la putere cu ocazia unui eveniment restrans intre prieteni . Am constatat ca la putere mare ( 500 w ) inalta distrorsioneaza putin pe medii asa ca s-a schimbat putin schema . A fost introdusa si protectia la putere . Azi sper sa fac rost de restul de piese ca sa fac montajul . Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 da,filtrul de test ar arata asa https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z ... directlink dar daca nu explici si ce e acolo..am vorbit un lucru,sa tii screenshoturile alea pt tine pana e gata.. R9 este un bec halogen de 12v10w si iar R10 este sarcina pt filtru in caz ca se arde acest bec protectia cu becuri puse aiurea nu functioneaza,poate doar pe post de orga de lumini.. tinand cont de specificatiile difurilor,chiar ma minunez cum tin atata Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Mii de scuze am uitat sa specific ce is alea . Putere intra in ele fara probleme , DNA zicea ca tine cu brio 400w . Acum nu-i de mirare difuzorul avand 300w putere program . Mai multa frica mi-ar fi de inalta .Am facut rost de piese si diseara le montez . Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 In cursul serii de ieri cu ajutorul lui Sharky am reusit sa masor impedanta subwooferului.Masuratoarea a fost facuta cu incinta fara vatelina si am vazut ca acordajul era undeva la 38 hz . Eu din ce am simulat in Winisd la volumul meu cu suprafata porturilor pe care o aveam, trebuia ca portul sa aibe o adancime a de 30 cm pentru a acorda incinta la 50 hz . Am zis sa o acordez mai sus si ma mai joc din vatelina. Dupa mai multe taieri ale portului si masuratori am ajuns la un port de 10 cm adancime pentru un acordaj la 49 hz cu incinta goala . Dupa adaugarea vatelinei doar pe peretele din spate si o laterala urmatoarea masuratoare mi-a dat un acordaj la 46 hz. Cu portul la 30 cm adancime cu vatelina in subwoofer eu il acordasem undeva la 35 hz sau chiar mai jos, iar din cauza asta nu prea imi placea cum suna . Acum sunetul s-a schimbat in bine , suna mai plin si nu mai suna a butoi, desigur mai trebuie facut probe cu vatelina .Deci Winisd si cred ca si alte programe de simulare nu iau in calcul toate variabilele incintei asa ca subacordeaza . Sfatul meu e ca la orice boxa DIY de acum incolo trebuie neaparat masurata impedanta pentru a vedea clar acordajul . Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 9, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Am mai pus niste poze cu ce am mai facut si anume am gasit tabla pentru topuri ( sa vad de unde fac rost si pt suwoofer ) , am pus un maner de rack pe fiecare top ( m-am chinuit putin sa ii gasesc locul astfel incat sa fie boxa echilibrata cand o car ) si am mai montat niste ramforsari in subwoofer . Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Pe data de 8 am fost la tara sa fac niste probe la volum mai mare , care a degenerat intr-o petrecere cu degeraturi . Usor ne-am adunat si pe un fig mai rau ca afara ne-am apucat de baut . M-am chinuit ceva pana am gasit o pozitie in care sa sune subwooferul bine in toata camera, ea fiind aproape goala . Muzica a sunat ok , nu a fost excesiv de tare , am dat in s10 vreo 15 min cu 500w si nici macar nu s-a incalzit ( la temperatura camerei de 0 grade :lol: ) Negasind un loc unde sa pun laptopul a trebuit sa improvizez ceva . Fiind nemultumit de suport a trebuit sa fac unul nou din 4 console pe care le aveam prin casa si niste suruburi . Ieri am si finalizat filtrele cu ajutorul unui prieten . Urmeaza sa vopsesc incintele cand o veni caldura. Ramaneti aproape ! Link spre comentariu
adrian lucian Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 La bobine trebuie suruburi de alama.Bafta si mai moale cu beutura Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Surubul ala intra foarte putin in bobina, dar oricum o sa le masor cu si fara sa vad daca e vreo diferenta .Cat de bautura , eu de obicei sunt soferul deci rar beau la petreceri. icon_jook Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Am reusit in cele din urma sa le vopsesc. Din pacate la trafalet. Subwooferul este vopsit cu 4 straturi de insonorizant si 3 straturi de vopsea poliuretanica de la Mircea. Topurile si rack-ul au un singur strat de insonorizant si 3 de vopsea poliuritanica. Urmeaza asamblarea . Link spre comentariu
zal Postat Iulie 16, 2014 Partajează Postat Iulie 16, 2014 Nu ştiu dacă ajută cu ceva, abia acum am dat atenţie subiectului, dar APT150 e identic cu GDWT12-19/150 de la Tonsil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum