Marian Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Exact asa ceva Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Si inca o intrebare, daca o sa incerc sa incarcun acumulator auto de 65 Ah mai e potrivita schema asta? Sau pot sa-i pun un traf care scoate curent mai mare... suporta montaju asta curent mai mare? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 23, 2013 Partajează Postat Octombrie 23, 2013 Regulatorul sugerat are limitare activa de curent, adica indiferent cat cere consumatorul, regulatorul nu va oferi mai mult decat este setata limitarea, in cazul de fata putin peste 5A. Merge sa incarci si acumulator de 60 sau mai mare, doar ca timpul de incarcare va fi mai lung. Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Su daca fol un traf care scoate 15 Vca la secundar, de la regulator voi regla tensiunea de incarcare in intervalul 1.25-15 Vcc? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Cam asa ceva, valabil la sarcini mici deoarece la curent mai mare tensiunea de la traf poate scadea mai mult, cat anume? n-am de unde sa stiu, numai tu poti testa. Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 La curentul asta cam cat este timpul de incarcare, sa fie vb de mai mult de o zi..? asa ma gandesc, dac nu chiar cateva zile. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Depinde de acumulator, de capacitatea acestuia mai precis. In principiu incarci cu cca 10% din capacitatea sa, deci incarcare completa dureaza cam 10 ore, acuma daca acumulatorul este mai mare, va dura mai mult, daca e mai mic, va dura mai putin. Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Multumesc mult pt. lamuriri si pt. ca ai avut rabdare cu mine si pt schema. De aici incolo ma apuc de treaba. Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Regulatorul sugerat are limitare activa de curent, adica indiferent cat cere consumatorul, regulatorul nu va oferi mai mult decat este setata limitarea, in cazul de fata putin peste 5A. Merge sa incarci si acumulator de 60 sau mai mare, doar ca timpul de incarcare va fi mai lung.Cum se ajunge la 5A pe valorile din schema? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Simplu, LM317 in functie de tensiunea de alimentare si cea setata la iesire ( deci caderea de tensiune pe el ) poate oferi pana la 2A, apoi avem generator de curent constant cu shunt de 0,22 deci cam 3A si acolo prin TIP, in total cca 5A. Sursa mea de laborator este facuta pe baza acestui regulator deci stiu ce spun cand am zis ca se trece putin de 5A. Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Ce-i drept am omis sa pun la socoteala si curentul prin LM. MerciPS Rezistenta de 10 ohm nu ar trebui sa aiba macar 1W, avand in vedere Vf (la 2A) de vreo 0.9V al lui 1N5408?1N5408 nu se incalzesc destul de tare la 2A? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Eu pun rezistenta aia de 3W de obicei, deci da trebuie sa fie una de o oarecare putere. Cat despre diode, prin ele circula undeva sub 2A, restul se duce prin rezistenta, nu am observat sa se incalzeasca asa tare, ce-i drept eu asigur o buna ventilatie montajului. Link spre comentariu
catax4u Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Salut. Revin cu niste intrebari.Daca in locul rezistentei de 680 ohmi folosesc 2 rezistente de 560 ohmi + 220 ohmi, inseriate rezultand 780 ohmi are ceva? pt ca n-am gasit una de 680 ohmi. Si aveti idee unde as putea gasi un potentiometru de putere de 10 kilo pt ca nu aveau la magazin, poate gasesc pe undeva sa-l demontez de-acolo. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Dar pentru ce iti trebuie semireglabil/potentiometru de putere pentru cei 10k? acolo curentul este intotdeauna foarte mic deci orice semireglabil micut merge fara probleme. Rezistenta aia o poti pune si asa cum spui, de altfel o poti pune la orice valoare vrei tu tinand cont de modificarea limitei maxime a tensiunii obtenabile o data cu modificarea acelei rezistente. Link spre comentariu
catax4u Postat Noiembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Si cum se modifica intervalul de iesire al tensiunii, adica sa inteleg ca daca cresc rezistenta aia cu 100 ohmi marginea de sus a intervalului creste sau scade? Si referitor la potentiometru ala m-am gandit la unu de 2 sau 3 wati pt ca poate ca unu comun mai mic de putere nu ar rezista la un curent de 5A,eu am unul clasic de 10 kilo mono dar ma gandesc ca ala nu rezista la curentul asta, mai ales cand e in sarcina. Inca ceva, la condensatorii aia de 100 nano, am d-aia mici rotunzi,galbeni pe care scrie 104, dar trebuie respectata polaritatea la ei cand ii pun in schema sau nu conteaza?; la ceilalti pot sa deosebesc anodul de catod si ii leg cu catodul la masa dar la astia nu stiu care e anodul si catodul si oricum am vazut ca un piciorus se pune pe minus la punte si altul pe un fir de la secundarul trafului, iar la finalul schemei se mai pune un condensator d-asta si aici banuiesc ca trebuie respectata polaritatea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum