Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Da,in gol am aproape 6V.Cand am cumparat jucaria,bateria avea 2V si ceva,intradevar nu aveam cum sa o incarc in 2 ore.Din pacate nu am nici un bec de 6V dar am sa las bateria la incarcat vre-o 4 ore si vedem ce o fi atunci.Pe jucaria am dat "1 pol" iar omul ma avertizat ca nu merg dar am zis ca pentru o bere merita sa incerc.Poate cu ajutorul vostru il rezolvMultumesc

Link spre comentariu

Masurarea tensiunii unui acumulator fara sa conectezi o sarcina nu spune mare lucru. Pune o rezistenta de 10 -20 ohmi pe acumulator si masoara asa tensiunea. sunt aproape convins ca ai acumulator defect. Ce curent ia de la incarcator cand acumulatorul este conectat ?

Link spre comentariu

Acum imi sta la 3A si a inceput sa fiarba putin.Nu stiu cum este in cazul acestor acumulatori,inafara faptului ca este obosita ca fierbe,acest lucru se intampla si cand se incarca?Acum m-am gandit...daca acumulatorul nu poate da destul curent,cum sa aclanseze cele doua relee? :ciuda:

Link spre comentariu

De unde stii ca fierbe?? Nu este un acumulator etans? Poate ai vrut sa spui ca s-a incalzit putin. Asta e altceva. Un releu nu consuma mai mult de 50-100 mA. Char atata curent cred ca poate furniza bateria ta macar pentru cateva secunde.

Link spre comentariu

Incearca sa gasesti data de fabricatie a acumulatorului...Daca are mai mult de 4-5 ani sigur e dus. Apoi , genul asta de acumulator , odata ajuns mult sub tensiunea nominala e cam praf. Imprumuta de la un prieten un acumulator bun si vezi daca merge. Un acumulator nou e doar 25 Ron. La electronica nu ma pricep grozav...deci nu dati cu parul.

Link spre comentariu

E teroare...nu stiu ce sa mai zic.Am incarcat-o,am legat-o la partea electronica si nimic, am pus si redresor in speranta ca am mai mult curent si nimic :sparge: .Stiu ca nu-i asa scumpa bateria dar inainte de a cumpara alta,vreau sa fiu sigur ca asta este problema.Cel mai probabil ma voi duce la magazin si-l voi ruga pe cel de acolo sa ma lase sa probez o baterie.

Am zis ca fierbe deoarece se auzea cand puneam urechea langa, iar de incalzit s-a incalzit destul de tare.Bateria este aceasta http://www.vitacom.ro/Products/36395/BA ... V-4AH.html doar ca-i de 5Ah

Multumesc pentru raspunsuri

P.S. Pe baterie nu scrie data fabricarii

Link spre comentariu

S-a incalzit in momentul incarcarii pe redresor,in circuit nu face nimic.Dr.L tu te joci cu surse in comutatie si cu UPS-uri,am seanse sa recuperez partea de invertor?Inafara faptul ca,controlerul SMPS trebuie alimentat,ce ar trebui sa mai fac?Nu am lucrat nici o data cu surse in comutatie...

Link spre comentariu

Nu am putut sa mai folosesc functia EDITAm masurat consumul pe acumulator,conectat la retea UPS-ul 6mA, neconectat la retea 0mA.Inrest...am verificat o bobina care se flandarea si am crezut ca o fi rupta dar...nimic.Astept sugestii,eu nu mai stiu ce sa fac,il verific deja orbeste. :cry:

Link spre comentariu

6.3V,ceva de genul.De incarcat nu cred ca incarca,am masurat tensiunea fara acu. si nu scoate nimic dar posibil sa scoata doar cu acu. montat.Voi descarca bateria si am sa o las pe UPS sa vad daca o incarca.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări