Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Sal,

Pentru un UPC Mustek PowerMust 848 o schema aveti?

Mufa de 220 de la intrarea in placa este in scurt  si arde siguranta de la intrare (fuzibila). Initial a fost ars varistorul si siguranta,le-am schimbat dar acum imi arde fuzibila de la intrare si mufa unde se alimenteaza placa are circuit comun , practic daca sun pinii din placa unde vine alimentarea 220 corespund intre ei.Ceva idei aveti?

Link spre comentariu

Bun,

am schimbat fuzibila (cea de unde intra cablu de retea in ups), am scos varistorul care era ars si am verificat condensatorul MFX-X2 ( cand a bubuit varistorul a inegrit un pic condensatorul si nu pot vedea valoarea lui dar pe capacimetru imi da 0.67 seria lui din ce pot vedea este: MFX-X2 MKP EN60384-14).Daca pun varisorul pe placa imi face scurt intre bornele mufei unde conectez 220.Daca il scot din circuit totul pare ok insa nu se alimenteaza (ar fi trebuit sa se alimenteze fara varistor, dar sa nu am protectie la supratensiune).Am verificat mosfetii de pe bara. CET CEP50N06: are doi 86T1Z, doi 86T5Z si unul 86T2Z.Cei 86T1Z au valori diferite ,de fapt patru au 1.55 si unul singur 1.10.Cu ce mosfet echivalent as putea inlocui? Sa fie doar asta problema sau sa fie de la altceva?

Editat de 69uzi
Link spre comentariu

Pune poze. Schemele de UPS sunt foarte rare si stravechi. Chiar daca cineva a mai reparat acel model de UPS, putin probabil sa mai tina minte cum arata inauntru. Mie imi vin vreo 5 UPS-uri pe luna si pe cuvant ca nu mai stiu cum arata inauntru macar unul, desi sunt majoritatea APC de dimensiuni mici, 600 - 1500 VA.

Problema o gasesti eliminand pe rand fiecare componenta din circuitul de intrare. Incepi cu varistorul. Dupa aceea te orientezi spre alte semiconductori: punte redresoare, MOS-FET si ce mai vezi pe acolo. Este imposibil ca cineva sa ghiceasca exact piesa defecta.

Poze !!!

Link spre comentariu

am gasit problema, mosfet CEP50N06 86T1Z defect l-am schimbat si i-am dat drmul fara varistor (urmeaza sa fac rost de el).Merge ok si imi da 230 pe iesire insa nu imi face trecerea pe baterie cand ramane fara alimentare.Sunt 5 relee: pe doua scrie HF3FA 012-ZT(215)NO 10 A 250V/ACsi 5 A 250V/AC, iar pe trei dintre ele scrie HF3FA 012-HT(215)10A 250V/AC.Acum invatati-ma si mine cum sa verific care dintre ele nu face treaba:)

Editat de 69uzi
Link spre comentariu

Da, am verificat valoarea rezistentei de la relee si la toate e la fel, insa am gasit o rezistenta care e circuit deschis.Culorile de pe ea sunt rosu, verde, argintiu si auriu si este notata R104 fiind prinsa in silicon de placa.Cum as putea sa imi dau seama ce rezistenta este fara sa am schema la dispozitie?

Editat de 69uzi
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator ovi07

Salutare tuturor. Am un Braun Group UPS-1000LCD-1000VA la care nu am softul. Ma poate ajuta cineva cu o copie la soft sau ce soft este combatibil cu acest tip de UPS? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări