Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Vizitator mariusik10

Multumesc pentru raspuns. Pana la urma am achizitionat unul de 7,5 Ah si pentru moment imi duce PC-ul (350W) si monitorul (28W). UPS-ul imi duce o sarcina maxima de 360W pentru 15 minute (specificatiile producatorului).

Link spre comentariu

Mustekurile mi se par decente (eu am vazut numai modele mai vechi). Serioux...cine stie, poate au fix aceelasi lucri inauntru :rade: Oricum chinezisme de-ti omoara acumulatorul in 2, maxim 3 ani.Dar mai bune decat nimic (in caz ca ai probleme cu curentul)!

Link spre comentariu

Am cumparat un APC Smart 1000VA On-Line cum postasem acum ceva timp o imaigne.

Si lam desfacut. Mau impresional mult bobinele in special cea de la iesire sinusului in care pe timp de o ora si cu saricina de 500W nu sa incalzit deloc Rece ghiata!!! si cea de langa ea care cred ca e de la PFC foarte putin.

am ramas uimit si de tot ansamblu. dublu radiator stil tunel. si radiatoare masive, nu gluma.

si partea de acumulator este izolata de retea. cu celalte 2 daca le atingeam pini de la bateri la masa(carcasa) sau puneam mana ma curentam sau sarea intrerupator diferential. in schimb in APC are - de la baterii direct la masa deci izolare totala. fara risc de te curneta sau crea descarcari electrice.

condesaotri de la bateri sant f mari cu capacitate buna ce asigura o rezerva la bursturi. singura problema este ca pe conzi nu am vazut detalii electrice numai daca nu se pot citi din acele cifre

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

si un mic video clip cum se comporta UPS-ul. am in tablu un bypass. retea ups. cu intrerupator. si alternam sa vad doferenta. se vede calr si tensiuen de iesire cu 10V inplus pe UPS.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu un UPS EFFEKTA MT1000 al carui microcontroler (PIC16C74B) are busit un port. Am incercat sa citesc softul dar e protejat (citesc numai grupe de 0). Am montat un microcontroler de la MT700 si functioneaza. Cum pot face rost de un PIC gata programat sau de fisierul respectiv? Contra cost, bineinteles.

Link spre comentariu

Ajung azi pe la job si o sa fac poze. Cert e ca cei de la service (o firma din Tg. Mures care sunt distribuitori Effekta) au zis ca nu se poate sa fie microcontrolerul de vina. Eu le-am demonstrat contrariul: dupa cum am zis, am montat un microcontroler de la MT700 si UPS-ul merge foarte bine. Am luat legatura si cu reprezentantul din Germania si din pacate imi pot oferi doar powerboard, adica toata placa electronica (am cerut o oferta de pret, oricum).

Link spre comentariu

Cum o fii posibil asa ceva:

Posted Image

in timpu functinari am auzit un bubuit. ce a incetat sa fuctioneze, apoi a intrat bypass exterior facut de ine pe relee. si era incarcat dor cu 100W aproximativ. recunosc ca in fei care sera il opresc. ii iau curnetu ca face prea mult sgomot. pote fii si asta o probllema. din cate stiu aste trebe bagate in priza si lasate mereu atasate. nu fataite. dar nu am idee

nu imi explic cum asa. posibil si o insecta?

Link spre comentariu

Va salut,am un UPS no name avea tranzistoarele arse de pe invertor le-am inlocuit si cand conectez bateria ( 2 buc-12v) daca tin mai mult de 2..3.secunde se ard tranzistoarele.

Care ar putea fi cauza? :nas:

Cateva imagini:Posted Image

Posted Image

Posted Image

Tranzistoarele originale au fost:SSS7N60B le-am inlocuit cu SPA07N60C.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Ar trebui verificate si rezistentele alea rosii la MOSfeti inlocuiti.apoi sa ne spui in ce conditi se ard.cu ups in gol sau in sarcina.sa pui pasta siliconica ca sa transfere bine caldura pe radiator.si cauta seria SSP(asa cum avea inainte) ca are urechia de prinere metalica . deci ne izolata cu plastic asa cum ai pus tu. avantaj foarte bun la trensferu de curnet spe trasnformator ca pinu central e comun cu rechia tranzisotrului unde sant si firele pe radiatore si de caldura fiind metal metal.

Link spre comentariu

Referat la APC Smart-UPS OnLine am mai gasit 2 IRGP inpuscati. ce este ciudat ca sant in scurt G-E.am ramas cam dezamagit de faptu ca o fima atat de serioasa nu a pus o banala siguranta, sau un polyswitch(sigranta auto reamranta, mici diferente ca PTC-ul ) la intrare. tot ce are el un breaker termic de 7A. la putere indelugata peste valoarea lui actioneaza.in momentu scurtului am auzit o mare pocnitura si apoi mia dat afara 1 intrerupator magnetotermic de 10A pus de mine la intrarea in UPS si bine ca lam pus al fel vedeam artificii!! pana sarea principalu din casa de 25A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări