Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Vizitator CalinTM

Pot face ceva in legatua cu tensiunea de 270V ? Daca ma iau dupa soft cateodata apare 200V cateodata 230V dat de UPS. Cum am spus l-am masurat cu multimetrul, a dat 230V.

Link spre comentariu

Pai UPS-ul pare sa-si faca treaba bine,in cazul astaCu ce multimetru ai masurat? Eventual mai masoara si cu altul.Intre multimetru si un soft, eu zic ca multimetrul indica (mult) mai corect.Ai instalat softul UPS-ului? In softul lui cat raporteaza?

Link spre comentariu
Vizitator CalinTM

Salut, inca n-am reusit sa il instalez, ca nu ajunge cablul USB, dar o sa-l mut temporar langa mine si sa vad ce-i cu el. Multimetrul nu stiu ce model era, l-am luat de la un vechi prieten care tatal lui e electrician, nu cred ca era ceva scump, dar stiu ca era setat pe ceva cu 720, sau 750, ca avea acolo in mijloc roata aia, l-a pus doar la priza si a aratat 270V, defapt am testat la 2 prize diferite, dupa care la UPS in iesire si a aratat 230V.Am vorbit pe pagina anterioara despre un UPS Technoware, mai exact Era LCD 1.1 1100VA, care avea un LCD display, si stiu 80% sigur ca arata input/output(parca asa scria) 200VDeci si ala tot 200V dadea, eu cred ca e de vina tensiunea din apartamentul meu...

Link spre comentariu
Vizitator CalinTM

Da, foarte probabil sa fie adevarat, imi puteti recomanda un multimetru decent, si de unde sa-l cumpar, ca sigur o sa-mi trebuiasca si la alte activitati pe viitor.

Link spre comentariu

Printre altele, la un moment dat am folosit un claisc/banal DT830B, copie chinezeasca, la 7 lei cu baterie cu tot :rade:. Sondele erau praf rau,dar indica destul de corect.Ca model, mi se pare excelent pt o multime de masuratori, doar sa gasesti unul mai de calitate (eventual sh).Acum folosesc un model f asemanator, dar produs prin '90 (alea erau bine facute).

Link spre comentariu
Vizitator CalinTM

Am inteles de la cineva ca sunt unele pe care scrie TrueRMS (parca), banuiesc ca alea sunt mai scumpe de 100-200 RON ? Ca sa nu se considere reclama pe forum, imi poti da macar niste denumiri sa imi fac o idee pe ce sa merg ?

Link spre comentariu

Da,intr-adevar alea sunt mai bune. Pretul depinde si de unde le iei...200 e o suma buna pt asa ceva.Dar n-ar fi rau sa deschizi un nou subiect la sectiunea asta, care e dedicata aparatelor de masura si chestiilor conexe: viewforum.php?f=19 (deja suntem offtopic aici)

Link spre comentariu
Vizitator mariusik10

Salutare!Am un ups RPC-UPS600VA-CP la care m-a lasat acumulatorul B.B. Battery SH 1228W (12V,28WPC/15min/1,3VPV/25grade C).As putea sa schimb acumulatorul cu unul de 7Ah?Multumesc anticipat pentru raspuns.

Link spre comentariu

Atâta timp cât tensiunea( 10-15 valori absolut maxime) este aceas il poți folosi linistit. Poti atasa si un 100Ah daca e de 12V. Amperi o sa iti valorifice durata de salvare si de rencarcarea acestuia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări