Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Am si verificat , cu ele montate, si îmi da 0.4447 multimetru pe mod dioda. Cu borna roșie pe Anod si cea neagră pe Catod. Daca inversez nu da nimic. Arată simplu OL, deci diodele nu sat arse. La ce pot trece sa verific?

Link spre comentariu

cer scuse ca scriu atatea mesaje, daca sar lasa fucntia edit fara limita de timp nu as mai recurge la atatea postari.

am testat ups-ul pe osciloscop si:

cand e conectat la retea am acesta iesire

Posted Image

iar cand e cu acumulatori este asa

Posted Image

nu ar trebui sa fie indifrent?

ups-ul nu avea sarcina. am sa caut un bec de 500W alogen sa incer cum trebue.

Link spre comentariu

de ce in ambele cazuri valoarea efectiva este de 231V ? Prima forma de unda este fix cea de la retea, in halul ala arata reteaua.

nui din retea ci din ups cand e conectat la retea, dar nu intaleg dece face asa
Link spre comentariu

tot nu mi-a raspuns nimeni de ce pentru amplitudini usor diferite sunt valori efective identice? UPS-ul tau "stabilizeaza" tensiunea de la retea (dubla conversie)? sau de ce spui ca nu este tensiunea de la retea?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

de ce pentru amplitudini usor diferite sunt valori efective identice?

Difera umplerea (sau forma de unda). 3V cu umplere 90% echivaleaza cu 6V umplere 45% pentru un voltmetru banal. Sau 3V umplere 90% echivaleaza cu 4,2V umplere 45% pentru un voltmetru rms.
Link spre comentariu

Eu am acesta placa mare cu acel mic controller (pare a fii un cpu, este este si pamblica gri de cablaj), ce merge la circuit ala mic in centru pozei, se vede si un traf mic, prin intermeidu unei rezistente de 266 ohm. vine alimentat cu 5V , in poza se si vede un aluminiu ce are 7805 pe el. de la acea placuta cu 4,5 rezistente merge la trz de la pfc.

Posted Image

pe acea placuta este si un optocupler. asera dupa anumite teste cand am oprit am pus mana si era calduta, fata de altele 2 idetice care sant la pertea de inverter, si sant reci, se mai vad si niste tranzistori smd.

cred ca aia e placa driver a igbt-ului . este si scris: GTDRV

Posted Image

Posted Image

ne avind nici o schema este f nasol

si daca faceau sistemu sa le poti da jos mai repede era si mai bine, asa cum are placa mare. soclurile alea negre.

in fine am sa verific placa aia ca se pare ca de acolo este buba.

in trun final cand am zis ca ups era reparat de fapt el mergea dar fara acel igbt. de asta la teste si caderi de tensiune imi dadea eroare ca nu intervenea igbt-ul si pfc-ul nu lucra cum trebue.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări