Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare si documentatie UPS (probleme,rezolvari,teorie etc)

Vizitator creep

Postări Recomandate

Vizitator evolution07

Am gresit eu... M-am exprimat prost.. nu tine incarcare mai mare de 75W...

sigur e ceva la parte de comanda, la ardere mosfetilor sa mai daunat ceva rezistori. fai o poza la placa pe parte de componente. daca are rezisenze mari de putere la isire mos-urilo posibil sa fie duse.
Imagini UPS APC CS 350http://postimage.org/image/66z1gou9j/http://postimage.org/image/cwvy1i5wb/http://postimage.org/image/usy3kgqyp/
Link spre comentariu
Vizitator evolution07

am masurat toate rezistentele din zona mos-fetilor si sunt in regula... puteti sa imi spuneti ce tip de releu sa iau el are 8 pini ..ca pe langa faptul ca bazaie se si incalzeste..

Link spre comentariu

Ups-ul XAnto RT1000 sa reparat. acum merge.

am scos din tro sursa SMPS de la un amplificator audio ce avea pfc. dar mi se arsese igbt de la comanda + comanda, asa ca jacea prin casa de mai bine de un an.

este vorba de cel citat mai sus IRGP20B60PD disipa 220W fata de cel mic care putea 75W la o temp de 25 de grade

mare problema a fost la montarea pe radiator. ca ei au folosit suruburi cu cap de cheie ca desurubeze usor piesele fara a demonta placile care sant in fata lor. e insa eu am fost nevoit sa dezlipesc placa din fata igbt-ului inlocuit find ca surubu mai lung ce il aveam nu avea cap de cheie ca la celalte dar asta e.

igbt montat cu mica izolanta transparenta si pasta siliconica. ore ei sa nu fii folosit asa ceva din cauza tensiuniilor mari?

Posted Image

si aici status-ul ups-ului

Posted Image

Link spre comentariu

igbt montat cu mica izolanta transparenta si pasta siliconica. ore ei sa nu fii folosit asa ceva din cauza tensiuniilor mari?

Daca nu era nimic din fabrica inseamna ca nu era nevoie de izolare galvanicaDaca e nevoie de izolare, se foloseste ceea ce tme numeste "Suport termoconductor: din cauciuc şi silicon" (nu stiu denumirea corecta), e flexibil nu se sparge si rezista la cel putin 1kv
Link spre comentariu

IRGP20B60PD -Qg(on)= 70nC. Ala original avea 25. Ma rog,se va incalzi nitel mai tare, daca driverul e slab

si asa cooler-ul merge in continu! pe driver cand era in gol citisem o tenisune de 19V la 100hzcum as putea verifica functionarea corecta a coponentei. avand osciloscop, dar nui cunosc forma originala cum ar trebui sa fie de fabrica, ca dupa aia trebue verificat nu? in sensu sa stiu daca sa mai stricat ceva in urma acestui incident! sau ma pot baza pe iesire de la driver si apoi masor dupa igbt?da dar alea avea si putere disipata mai mica. nu ma recastig cu astea. ca are valorile mai mari. :rade: ieri am incercat cu 100W saricina pe ups fara sa il pun pe radiator si nu se incalzise deloc. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări